Cristi Pustai și Leo Grozavu nemulțumiți de sistemul competițional actual

Antrenorii echipelor din play-out sunt nemulţumiţi de modul în care Liga Profesionistă de Fotbal tratează echipele din primul eşalon. Aceştia spun că echipele din play-off sunt avatajate şi că vor avea un avantaj în următoare ediţie de campionat.

“Există o inechitate între cei care joacă în play-out şi cei care joacă în play-off. Sunt patru săptămâni în plus între play-off şi play-out. Jucătorii nu apucă să se refuleze, să se încarce pentru un nou campionat. Noi îi punem să joace non-stop. Când sunt 40 de grade jucăm, când sunt -20 de grade jucăm. În vară, unii vin încărcaţi din toate punctele de vedere, echipe cu alte bugete iar unii se chinuie. La anul se ştiu echipele care vor juca în play-off. Se ştie dinainte de a începe campionatul.

Mai sunt cinci etape de desfăşurat, aşteptăm să le terminăm şi vom vedea ce se va întâmpla. Sunt mulţi jucători la final de contract, antrenori la final de contract. Avem încă cinci etape, trebuie să facem cât se poate de bine treaba, să ne clasăm cât mai bine posibil. Toată lumea este pretenţioasă. Şi eu sunt foarte pretenţios. Mi-aş dori la anul să mă bat cu FC Botoşani la cupele europene. Trebuie să poţi, nu trebuie doar să vrei. Când nu ai cum să te baţi cu echipele din play-off, e foarte greu să-ţi propui mai mult. O să treacă vreo doi-trei ani şi o să plângem după divizia A la Botoşani. Nu vreau să fiu prea dur dar asta o să se întâmple.

E dificil şi pentru mine să mă gândesc la sezonul următor. Nu ştiu pe ce ne bazăm, nici ca buget. Noi încă nu am reuşit să achităm tot ce e de achitat pentru anul în curs. Trebuie să vină jucători noi… Vom vedea ce se va întâmpla. Noi trebuie să ne facem cât mai bine treaba după care conducerea trebuie să aibă strategia pregătită. Nu e haos. Aşa e peste tot în România. Vă dau doar două echipe din play-off care nu ştiu ce fac la anul. Asta este. Ce merge la noi ca lumea? E vreun domeniu care funcţionează teribil de bine ca să spunem că fotbalul nu funcţionează”, a declarat Leo Grozavu.

Nemulţumit este şi Cristi Pustai, antrenorul formaţiei Gaz Metan Mediaş. El consideră că la reunirea loturilor, antrenorii nu vor avea pe cine pregăti deoarece cluburile nu vor avea timp să facă transferurile.

“E obositor, vii după un sezon regulat, te întinzi până pe 4 iunie. Campionatul începe la începutul lui iulie. Ai cinci zile de vacanţă. Majoritatea echipelor au probleme cu jucătorii, sunt la final de contract. Nu le poţi da vacanţă, nu ai negociat. Ai o săptămână de vacanţă iar când îi chemi, nu ştii câţi ai la antrenament, nu ştii cu câţi pleci în cantonament. E o diferenţă mare între play-out şi play-off”, a declarat Cristi Pustai.