Costel Enache: „Pe un teren mai dificil se vede abilitatea tehnică a jucătorilor”

Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoşani, consideră că elevii săi au avut prea mare respect pentru adversar şi au intrat temători în meci. În acelaşi timp, a recunoscut că s-a văzut o diferenţă de calitate tehnică între jucătorii de la FC SB şi cei de la FC Botoşani.

“Suntem conştienţi că ultimele două jocuri nu au fost dintre cele mai reuşite. Cel de la Chiajna mi s-a părut cel mai slab joc al nostru din campionat. Jocul de astăzi nu îl consider unul slab dar nu am făcu un meci care să ne facă să câştigăm puncte. Am făcut o primă repriză aşa cum ne-am propus, cu o siguranţă defensivă şi cu spaţiu pentru contraatac. Am avut siguranţa defensivă, am avut oportunităţile pentru contraatac. Din păcate, acea greşeală de arbitraj, ne-a făcut să intrăm cu 0-1 la pauză. În repriza a doua a trebuit să achimbăm, ne-am asumat anumite riscuri, am încercat să fim mai aproape de poarta adversă, am avut ocazii dar din păcate spaţiile mari au fost avantajul adversarului. Calitatea individuală face diferenţa. Pe un teren mai dificil se vede abilitatea tehnică a jucătorilor. Ei s-au adaptat mai bine la situaţia de finalizare. Puţinele ocazii au reuşit să le valorifice la maxim. Calitatea tehnică a făcut diferenţa astăzi. Noi nu trebuie să ne luptăm cu armele adversarului. FC SB este o echipă cu calitate tehnică, abilitate tactică, inteligenţă, jucători de lot naţional.

Din punctual meu de vedere e ofsaid la Tănase, la primul gol. Am văzut faza şi vorbesc responsabil. Fotbalul e un sport care te predispune greşelii. Pot înţelege că şi arbitrii greşesc dar aş vrea să spun o dată că a greşit în favoarea noastră. Nu eliminare la Steaua în tur, nu eliminare la Craiova, gol din ofsaid la Craiova, acum din nou, la Gaz Metan henţ foarte clar şi gol validat. Au fost lucruri pe care eu le înţeleg dar aş vrea măcar să echilibrăm balanţa dacă tot se greşeşte. În seara asta am început jocul cu un pic prea mare respect pentru adversar. Nu am avutîncredere că putem face lucruri mari. Am fost un pic temători”, a spus Costel Enache.