Costel Enache: „E vorba de un joc de fotbal dar va fi un meci special pentru ambele echipe”

Cele două echipe sunt în luptă directă pentru un loc în play-off iar miza meciului va fi una foarte mare. Gazdele au doar varianta victoriei în timp ce botoșănenii și-ar păstra șansele la play-off chiar și în cazul unui rezultat de egalitate.

„Simt și aud și eu informații că e o emulație aparte în jurul acestui meci. Suntem singurele echipe din Moldova și cred că provoacă o luptă pentru întâietate în zona noastră. Am auzit că va fi o atmosfera tensionată. Sunt lucruri după care tindem și noi, spectatori, atmosferă, miză, fotbal. Nu va fi război. Război mi se pare un cuvânt prea dur. E vorba de un joc de fotbal dar va fi un meci special pentru ambele echipe. Eu sper să simțim doar responsabilitatea, nu și tensiunea. Toți ne gândim la jocul ăsta, e unul care pare extrem de important. Sper să găsim luciditatea și stăpânirea de sine, să gestionăm bine jocul, să nu fim influențați de miza specială și de atmosfera din stadion.

Nu cred că este un meci decisiv dar are o foarte mare importanță. E o luptă directă și miza este mult superioară. Încă nu e decisiv pentru că mai sunt ceva jocuri după, jocuri cu importanță mare. Astra – Dinamo, Iași – Viitorul. O înfrângere ar însemna o mare problemă pentru noi. Ne-ar obliga la două victorii în ultimele două etape și nu e chiar confortabil să trăim cu gândul ăsta. Din ce aud, vor fi foarte mulți spectatori. La Iași, emulația este destul de bună și cu încrederea care le-a dat-o ultimul rezultat, vor fi destul de ofensivi. Ei chiar au nevoie de victorie. Meciul cu Voluntari este un meci care îți poate da un reper. Nu un meci poate defini jocul unei echipe. Iași este o echipă matură, pragmatică, eficientă, o echipă care se apără bine, care profită de orice greșeală defensivă a adversarului. Nu ne așteaptă un joc ușor dar nici noi nu suntem o echipă ușor de învins. Sper să gestionăm bine lucrurile și să venim veseli acasă”, a declarat principalul botoșănean Costel Enache.