Conferința de presă înaintea meciului FC Botoșani – Gaz Metan Mediaș

FC Botoșani joacă mâine seară, începând cu ora 17:30, pe teren propriu, împotriva echipei Gaz Metan Mediaș, în cadrul etapei a XVIII-a, din Liga 1.

La conferința de presă organizată înaintea acestui meci au participat jucătorii Mihai Roman și Cătălin Golofca, precum și antrenorul principal al echipei noastre, Leo Grozavu.

fc-bt-leo-grozavu-roman-golofca-it2_5252 „Prin ceea ce a demonstrat, Gaz Metan poate fi considerată echipa momentului, zece jocuri fără înfrângere, plus clasarea lor pe locul 2, spune multe despre ceea ce au reuşit ei în această parte a campionatului. Acest lucru nu poate decât să ne mobilizeze. Eu cunosc echipa de acolo, Cristi Pustai cunoaşte echipa de aici. Îl felicit pentru ceea ce a făcut dar cred că a venit momentul să se oprească. Sper ca băieţii să înţeleagă că punctul cu Steaua are valoare doar dacă va fi dublat cu o victorie cu Gaz Metan. Sunt convins că vor fi motivaţi sută la sută, am pierdut un pic contactul cu partea superioară a clasamentului. Jucăm pe teren propriu unde reuşim mereu partide bune. Nu de fiecare dată ne iese rezultatul dar sper ca de această dată să fim ocoliţi de ghinion. Cunoaştem foarte bine, nu se poate schimba strategia sau stilul de joc al unei echipe de la o etapă la alta. Sunt o echipa care îşi cunosc foarte bine potenţialul, ştiu ce să joace. Ne aşteptăm să se apere aglomerat şi contraatace periculos. Aşa au făcut la toate jocurile pe care le-au disputat. Va fi un meci greu. Avem antecedente destul de dezastruoase cu ei, un 0-3. Important este ce facem noi. Îmi doresc în primul rând să câştigăm jocul. Cele trei puncte sunt cele mai importante”, a spus Leo Grozavu la conferinta de presa.

fc-bt-leo-grozavu-roman-golofca-it2_5259„E clar că ne asteaptă un meci foarte greu, dat fiind faptul ca cei de la Mediaș nu au pierdut de mult timp, dar asa cum a spus și nea Leo a venit timpul să mai piardă și ei și cred că acest lucru se va întampla. Acum toate meciurile sunt dificile, indiferent dacă se apără sau nu, noi trebuie să marcăm. Publicul vrea spectacol la fiecare meci, dar în unele meciuri chiar nu se poate, eu zic că trebuie răbdare și dacă o să înscriem repede, o sa fie și publicul alaturi de noi. Sincer nu mă asteptam să fiu căpitan cu Steaua. A fost o motivație în plus, deși la un meci cu Steaua nu mai conteaza cine e căpitan. Mă bucur că am reușit să facem un joc bun, un rezultat pozitiv. Lucrul ăsta ne dă incredere.”, a precizat Mihai Roman.

fc-bt-leo-grozavu-roman-golofca-it2_5268„Va fi un meci greu pentru că Mediaşul este o echipă bună, reactivă care ştie foarte bine jocul de contraatac. Sperăm să marcăm repede, să-i scoatem astfel la joc şi să ne facem misiunea mult mai uşoară. Suntem echipa mai bună, jucăm un fotbal mai frumos. Ei au avut şi noroc în multe meciuri. Sper să facem un joc bun, să-l câştigăm pentru că avem mare nevoie de punctele puse în joc. Dacă voi juca voi da tot ce e mai bun şi voi încerca să marchez pentru că nu am mai făcut-o de mult. Nu e nicio problemă că am pierdut tricoul de titular. Aici nu suntem titulari şi rezerve. Suntem toţi de valoare apropiată şi care intră trebuie să-şi facă treaba cât mai bine. Eu de exemplu i-am încurajat de pe bancă pe cei care au intrat în teren. Când voi intra voi da totul pentru a-mi ajuta echipa. Am ratat şi cu CFR şi cu Steaua, dar mă voi revanşa pentru că aşa se întâmplă la fotbal.”, a declarat Cătălin Golofca.