Conferință de presă (28 martie 2018)

Miercuri de la ora 10:30 a avut loc conferința de presă în veredea partidei dintre Concordia Chiajna și FC Botoșani din etapa a 3-a a Play-out-ului Ligii 1 Betano. La conferință au fost prezenți antrenorul principal Costel Enache și jucătorii Lorand Fulop și Nicolae Mușat.

„Ne reevaluăm puțin jocul, organizarea de joc, reperele de joc și cred că suntem pregătiți pentru un rezultat bun. Nu ne propunem răzbunări, obictivul nostru e să fim constanți, să aplicăm ceea ce discutăm și ceea ce facem în antrenamente. Avem nevoie de puncte, de moral, de încredere, de un obiectiv. Obiectivul îl putem realiza cu puncte. Se aglomerează puțin programul dar eu sper ca noi toți cei din familia FC Botosani să avem aceleași plăceri, plăcerea de a juca fotbal. Dacă înțelegem că lucrul acesta ne aduce bucurie și dacă asta este realitatea atunci nu o să fie niciun fel de problemă. Știu că nu este ușor, știu că efortul este intens și când vorbim de efort să știți că trăiesc destul de intens jocurile iar factorul mental, oboseala mentală este una destul de apăsătoare. Din punctul ăsta de vedere aș vrea să găsim așa, o pasiune și un entuziasm pentru a juca, din punct de vedere fizic nu-mi fac niciun fel de problemă. Ideia este să găsim energiile și motivațiile pentru a duce jocurile la bun sfârși cu eficiență. Am avut discutii lungi cu Moruțan, am venit impreună de la București, am stat de vorbă. Nu e ușor de gestionat un moment de ăsta, e afectat, suferă. Eu i-am recomandat să-și facă o analiză pe plan sportiv, copilării fac si alti jucători cu maturitate și cu ani vechi în fotbal. Nu trebuie să analizâăn lucrurile secvențial sau pe anumite momente. A făcut un turneu destul de bun, eficient, și-a pus amprenta în goluri, evoluție bună cu assist, cu efort, cu echilibru ofensiv-defensiv, cu distanță mare alergată. Toată lumea e mulțumită de el, eu sunt mulțumit de el, cu toții suntem mândri de cum ne-a reprezentat fotbalistic la acest turneu și e datoria noastră să incercăm să treacă repede. E o lecție poate dură, dar e o lecție de viață bună pentru el și pentru noi.”, a declarat Costel Enache la conferința de presă.

„Nu știu dacă aș putea spune procentual care sunt șansele fiecărei echipe la Chiajna. Noi ne dorim șă câștigăm, să spălăm imaginea de la ultimul meci de la Chiajna și-mi dorect foarte mult să câștigăm toate cele trei puncte. Îm privința Cupei României sorții nu au fost foarte blânzi cu noi, tot timpul am avut meciuri dificile. Și de data aceasta în semifinale  trei șanse aveam și am prins-o pe cea mai dificilă. Din punctul meu de vedere norocul nostru este că jucăm primul meci la Craiova și dacă scoatem un rezultat bun acolo zic că avem șanse foarte mari pe teren propriu să ne calificăm în finala Cupei României. Nu vom neglija campionatul și sincer nici nu am auzit pe la club că este mai importantă cupa sua să ne axăm mai mult pe campionat. Eu cred că toate meciurile rămase sunt importante. Vor fi foarte multe meciuri într-un interval destul de scurt de timp și trebuie să ne concentrăm și să ne canalizăm energiile pe fiecare meci”, a declarat fundașul Nicolae Mușat.

 

„ Acu sunt ok pregătit fizic și psihic. Psihic a fost puțin mai greu decât fizic dar dacă are nevoie antrenorul de mine mă simt pregătit. Nu am jucat un meci oficial de șapte luni dar mă simt mai bine decît credeam eu și vedem la ora jcului ce se întâmplă. Familia m-a ajutat foarte mult, au fost cele mai grele șapte luni din viața mea ca și psihic este foarte greu să trecu prin momentele acestea când stăteam în fața televizorului și nu puteam ajuta echipa dar am trecut peste. Nu mă mai uit la trecut, mi-am dat un restart și mă concentrez doar pe viitor. Cu siguranță sunt mai puternic și nu mai am frica de a juca fotbal. Am avut oarece rețineri în cantonament dar am trecut peste. Chiar dacă Chiajna este o echipă bună ofensiv cred că noi putem câștiga. La cupă nu mă gândesc, sunt foarte concentrat la meciul acesta chiar dacă nu o să joc, mă simt ca la debutul în Liga 1.”, a declarat atacantul Lorand Fulop.