Campania umanitară „Prima Zi de Școală” a ajuns la final!

În urma licitației pentru fiecare tricou al jucătorilor FC Botoșani, care s-a derulat în tot acest timp pe pagina oficială de Facebook a clubului, s-a strâns suma de 12.100 lei! Cel mai râvnit a fost tricoul lui Andrei Patache. Având în vedere cererea imensă pentru tricoul său, jucătorul emblematic al FC Botoșani a mai cedat în scop caritabil alte două tricouri, suma totală colectată pe cele trei tricouri ale sale ajungând la 1.900 de lei!

Imagini emoțioante proiectate pe tabelă în pauză la FC Botoșani – CFR Cluj!

Voluntarii, coordonați de Narcis Drețcanu, au ajuns în câteva locații aducând un zâmbet pe chipruile copiilor care au primit ghiozdane și rechizite, pentru a putea începe cu dreptul „Prima Zi de Școală”. În pauza meciului câștigat de FC Botoșani cu CFR Cluj, scor 1-0, pe tabela de marcaj au fost proiectate imagini din cadrul campaniei umanitare „Prima Zi de Școală”, instantaneele surprinse fiind emoționante.

„E prima zi de şcoală şi pentru copiii din sate uitate de lume. Numai că pe ei nu prea îi bagă nimeni în seamă. Dorm puţin, pentru că drumul până la şcoală e lung. Şi-au adunat din timp rechizite pentru care părinţii au rupt de la gură să le cumpere. Puţine, dar cu atât mai îndrăgite. Îmbracă uniformele curate, poate aceleaşi ca anul trecut. De cele mai multe ori nici nu au uniforme pentru că sunt mult prea scumpe şi părinţii nu şi le permit. Se îndreaptă cu emoţie ţinându-se de mână către şcolile în care au învăţat cândva până şi bunicii lor. Clădirile stau într-o rână, cu o spoială de tencuială nouă pe exterior în cele mai bune cazuri. Clasele îi aşteaptă obosite, cu bănci bătrâne care poartă scrijelite în scândură gânduri demult uitate, cu podele tocite de atâtea perechi de ghete ce-au călcat vreodată pe ele, cu pereţi coşoviţi purtând tablouri şi citate vechi, atât de vechi că nici ei nu le mai citesc, le-au învăţat pe dinafară. Aici părinţii nu au ce să investească. Abia îşi duc traiul de azi pe mâine, sau consideră că aşa cum au învăţat ei să scrie şi să citească, vor învăţa şi odraslele lor”, a scris Narcis Drețcanu pe o rețea proprie de socializare, adăugând că voluntarii vor face fericiți și alți copii în zilele care vor urma.

Vă reamintim că proiectul „Prima zi de Școală” a fost organizat la inițiativa jurnalistului cotidianului „Monitorul de Botoșani”, Cristian Prisacariu, ofițerul de presă al clubului, a lui Cristi Bursuc, agentul de marketing al grupării locale și a lui Narcis Drețcanu, directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii, implicat în nenumărate acțiuni de acest gen.