Etapa 18: FC Botoșani 4-0 Dinamo București

FC Botoșani a disputat duminică seara de la ora 20.00 partida din etapa a 18-a cu Dinamo București. Elevii lui Marius Croitoru au făcut scor cu bucureștenii, 4-0, prin golurile lui Keyta din minutele 1 și 35, Ongenda minutul 23 și Haruț minutul 64.

Echipele de start

FC Botoșani: Hankic – Patache, Haruț, Șeroni, Țigănașu – Ed. Florescu, J. Rodriguez, Ongenda – Al. Caia, Mawas, H. Keyta
Rezerve: Ed. Pap – A. Chindriș, Plămadă, Toutouh, M. Roman I, Tîrcoveanu, Ashkovski

Dinamo: Eșanu – D. Sorescu, Bejan, Ehmann, A. Radu – G. Crețu, Al. Răuță, V. Achim, Fabbrini – Magaye Gueye, Borcea
Rezerve: Al. Mitrovic – Puljic, Cl. Stan, I. Șerban, Bani, Mihaiu, R. Moldoveanu, C. Măgureanu

Botoșănenii au început în forță partida și în secunda 55 Keyta deschide scorul. Peste două minute, Al Mawas a nimerit transversala, iar apoi șutul lui Florescu a ocolit poarta. Prima ocazie a „câinilor” a venit în minutul 15, prin Fabbrini, însă tot echipa lui Marius Croitoru a fost mai periculoasă, iar Roman a trimis razant cu bara. Sorescu l-a întins apoi pe Hankic, însă golul a picat tot în poarta lui Dinamo în minutul 23 prin devierea superbă a lui Ongenda, după o pasă a lui Keyta. Botoșaniul a primit penalty în minutul 36, iar Keyta a transformat și a reușit dubla. Dinamo a mai ratat prin Gueye, iar pe finalul primei reprize, același Gueye a fost protagonistul unei ocazii rarisime.

Partea secundă a început cu ocazia rezervei Moldoveanu, însă cei care au înscris au fost tot moldovenii, prin Haruțîn minutul 64. Ocaziile la poarta dinamovistă nu au încetat, iar Mawas, Chindriș sau Toutouh având ocazii de a înscrie dar partida se termină cu scorul de 4-0.
Botoșaniul a obținut 3 puncte vitale și s-a apropiat la două puncte de ultimul loc de play-off, ocupat în prezent de Academica Clinceni, echipă pe care o vom întâlni în etapa viitoare, miercuri de la ora 14:30.