Victoraş Astafei s-a despărţit de FC Botoşani

Victoraş Astafei s-a despărţit de FC Botoşani și a decis să-şi caute norocul într-o destinaţie exotică, alegând Malaezia.

„Kuala Lumpur este un loc minunat şi am să cunosc şi religia hindu. Mai mult pentru asta optez pentru Malaezia şi chiar îmi surâde ideea. După aceea cine ştie? Poate merg în Thailanda, China, Japonia şi mă întorc acasă. Nimic nu se ştie dinainte. Aştept şi un răspuns din SUA. Mă voi decide în câteva zile. Să vedem dacă mă plac şi oamenii de acolo”, a declarat Victoraş Astafei.

Cu toate că mai avea contract până în vară cu FC Botoşani, mijlocaşul a reuşit să-i înduplece pe acţionarii echipei să-l lase să-şi urmeze visul însă recunoaşte că nu i-a fost deloc uşor să-i determine pe aceştia să accepte despărţirea.

„A fost foarte greu să-i conving pe acţionari să-mi dea drumul. Mă apreciază mult şi domnul Valeriu Iftime şi domnul Cornel Şfaiţer. Domnul Iftime, mai în glumă mai în serios spunea că-mi oferă şi loc în conducerea clubului numai să rămân aici. Le mulţumesc că m-au înţeles. La Botoşani am întâlnit chiar oameni minunaţi şi nu am decât cuvinte de apreciere la adresa lor”, a adăugat Victoraş Astafei.

„Victoraş nu a plecat ca un învingător de la Botoşani şi el este conştient de acest lucru. Toată lumea, inclusiv el aştepta mai mult, evoluţii mai bune. Eu aş fi vrut să rămână pentru că sunt convins că ar fi reuşit o a doua parte mult mai bună de sezon. Asta e! El este un tip mai special, mai altfel şi de aceea l-am înţeles şi l-am lăsat să-şi urmeze visul”, a declarat Valeriu Iftime.

În cele 21 de etape disputate de FC Botoşani în acest sezon, Victoraş Astafei a evoluat în 19 meciuri, reuşind în cele 1491 de minute bifate să marcheze un gol şi să-şi treacă în dreptul său un assist.