Valeriu Iftime: „Are ceva native de a fi lider, de a motiva”

După performanța reușită, jucătorii FC Botoșani i-au cerut lui Valeriu Iftime să stabilească prima pentru câștigarea campionatului.

“Ieri am fost la băieți, am vorbit cu ei, au avut o primă specială. Orice primă reprezintă o miză în plus. Suntem pe locul trei, merită să fim fericiți o seară iar de mâine avem treabă. De mâine ne pregătim pentru că avem un meci greu. Vine FC SB-ul la noi și cel mai important este să nu facem figurație în play-off. Există ambiția asta. Ei m-au căutat să le pun niște prime speciale pentru nu știu ce loc în clasament. Nu vă povestesc ce loc pentru că nici nu pot să mă gândesc la el. Am spus ok”, a spus Valeriu Iftime.

Întrebat dacă în vara trecută s-a gândit că FC Botoșani poate fi pe locul trei după 26 de etape, Valeriu Iftime a spus:

“Nu. Că nu eram băut. Nu m-am gândit. Dar aveam foarte mare încredere… În afară de mine și Doru Popa, nu a crezut nimeni în Croitoru. Oameni serioși din fotbal, oameni care știu fotbal… Numai că puțini au vorbit cu Marius. Are ceva native de a fi lider, de a motiva. Primul discurs motivațional l-a făcut în Austria. Eu m-am dus în Austria cu jumătate de inimă ruptă, să văd cu arată, cum se antrenează. A avut un discurs motivațional care m-a impresionat. Nu pot să cred ce spune ăsta. În prima repriză, i-a făcut pe cei de la Dinamo Kiev de nu găseau mingea”.