Ultimul cadru!

Botoșăneanca Andreea Corduneanu își încheie la meciul marți, 12 iunie cariera de jucătoare profesionistă, împotriva aceluiași adversar în fața căruia a debutat în urmă cu 8 ani: Portugalia.

Partida de la Botoșani, orașul natal al Andreei, este una cu totul special pentru tricolora în vârstă de 23 de ani, care a decis să se retragă din cauza accidentărilor care nu îi mai permit să mai evolueze la capacitate maximă.

Andreea, meciul cu Portugalia este unul special pentru tine. Cum a venit decizia retragerii de la echipa nationala?

Nu este o retragere doar de la echipa națională, este încheierea definitivă a carierei mele de jucătoare profesionistă. Această decizie am luat-o din cauza unor probleme de sănătate care nu îmi permit să evoluez la un nivel înalt. Am încercat să ‘maschez’, oarecum, de mai mult timp aceste probleme, dar, din păcate, am ajuns în punctul în care trebuie să spun stop. Pe 26 iunie voi împlini 23 de ani, regret că trebuie să renunț la vârsta asta, dar trebuie să îmi pun sănătatea pe primul loc.

Ai adunat peste 50 de selecții în cadrul primei reprezentative. Îți mai amintești debutul?

Da, am debutat în urmă cu 8 ani, la Algarve, chiar împotriva adversarei noastre din această seară, Portugalia. N-am cum să uit acel meci, aveam doar 15 ani și câteva luni.

Cum ai caracteriza  experiența la echipa natională?

O experiența de neuitat, cu bune și rele. Mereu am fost mândra să îmbrac tricoul echipei naționale și să reprezint România. Am încercat să dau tot ce pot la fiecare meci. E frumos să lucrezi în echipă, să îți ajuți coechipierele, să se creeze unitate de grup, sa te bucuri după victorii, să ne încurajăm una pe cealaltă după înfrângeri. Sunt sentimente unice și le mulțumesc antrenorilor și colegelor pentru tot ce am făcut împreună.

Care este cea mai frumoasă și cea mai neplăcută amintire din această perioadă?

Cea mai frumoasă experiența a fost când ajuns la barajul pentru Campionatul European. Nu am fost niciodată atât de aproape de o calificare și, bineînțeles, meciurile amicale din America, contra campioanei mondiale. A fost o atmosferă pe care nu am mai trăit-o până atunci, am jucat în fața a peste 20.000 de spectatori. Cea mai neplăcută experiență a fost la meciul contra Italiei de la Cluj, din startul actualelor preliminarii, când am deviat mingea în propria poartă, iar pe final am primit și cartonaș roșu. A fost un moment foarte greu pentru mine, nu îmi venea să cred că am pierdut printr-un autogol.