Gigi Mulțescu: ”Noi n-am fost adaptaţi la condiţiile de joc”

Gheorghe Mulţescu, antrenorul formaţiei CSU Craiova, a declarat că nu le poate reproşa nimic elevilor săi deoarece terenul îngheţat iar o parte dintre jucători s-au menajat pentru a nu se accidenta.
“Botoşaniul s-a acomodat mult mai bine cu terenul îngheţat, au stat mai bine pe picioare, au fost mai agresivi. Au meritat victoria chiar dacă a fost obţinută dintr-o greşeală a doi jucători care puteau să blocheze ori centrare, ori colţul scurt. Au avut situaţii în care puteau să mai marcheze. Noi n-am fost adaptaţi la condiţiile de joc, uneori jucătorii s-au şi menajat. Ce să le reproşez pe un asemenea teren? Dacă jucau pe un teren normal şi se întâmpla aşa, puteam să-i critic mai mult. Două obiective s-au rezolvat. Am ieşit cât de cât sănătoşi şi nu au luat cartonaşe cei care aveau trei galbene. Ei s-au comportat foarte agresiv, fotbalistic, agresivitate pozitivă. Au fost motivaţi, au alergat mai mult, mai prezenţi în joc şi au avut mai multe realizări”, a declarat Gheorghe Mulţescu care s-a arătat nemulţumit de faptul că arbitrul este singurul care poate decide dacă terenul este sau nu practicabil.

“Ăsta nu e fotbal, nu aşa se rezolvă un meci. Nu aşa se dezvoltă fotbalul românesc. Ce să antrenez? Pe gheaţă? E un dialog al surzilor. Cine să te asculte? E inimaginabil. Hotărârea aparţine unui singur om, arbitrului. El se încălzea doar pe bucăţile de teren care erau bune”, a adăugat antrenorul oltenilor.