Europa League | FC Ordabasy 1-2 FC Botoșani

Joi de la ora 17:00 FC Botoșani a disputat pe stadionul Kazimukian Munajtpasov partida din primul tur preliminar al UEFA Europa League contra echipei din Kazakhstan, FC Ordabasy. Elevii lui Marius Croitoru au învins cu scorul de 2-1, goluri marcate încă din prima repriză de Holzmann în minutul 25 și Dugandzic în minutul 33, iar Ordabasy marcând prin Mahlangu în minutul 31.
FC Botoșani este la a doua participare în preliminariile Europa League, iar Ordabasî, ocupanta locului 3 în sezonul precedent al primei ligi din Kazahstan, se află la a 6-a participare în preliminariile UEFA Europa League din ultimii 8 ani.

Echipele de start:
FC Ordabasy: Shaizada – Dauatov, Fontanello, Dmitrenko, Dosmagambetov – Badibanga, Diakhate, Mahlangu, Brigido – Khizhnichenko, Joao Paolo.
Rezerve: Trofimets, Mehanovic, Shamshi, Zhangylyshbay, Astanov, Adyrbekov, Simcevic

FC Botoşani: Pap – Haruţ, Chindriş, Şeroni, Holzmann – Mendoza, J. Rodriguez – Florescu, Ashkovski, Ofosu – Dugandzic.
Rezerve: Hankic, Keyta, Babunski, Roman, Patache, Ţigănaşu, Cîmpanu

Elevii antrenați de Marius Croitoru au început în forță și în minutul 9 Ofosu ratează prima mare ocazie a meciului. Jucătorul Botoșaniului a scăpat singur cu portarul, dar mingea șutată de el l-a lovit în cap pe portar. Trei minute mai târziu Pap a ieșit aiurea din poartă, Brigido îl lansează pe contraatac pe Joao Paulo, care este ajuns din spate de Ofosu și e faultat în careu. Diakhate bate penalty-ul iar Pap apără și scorul rămâne 0-0. În minutul 16 Rodriguez execută o lovitură liberă pe jos, iar apărătorii lui Ordabasi sunt aproape de autogol. FC Botoșani deschide scorul în minutul 25 când Ofosu a pătruns în partea stângă, a centrat în forță și Holzmann a înscris cu latul din 6 metri. După șase minute fostul dinamovist May Mahlangu a restabilit egalitatea după o pasă a lui Badibanga. În minutul 33 Florescu îl găsește cu o pasă excelentă pe Dugandzic și croatul înscrie cu un șut superb la vinclu cu efect de la 12 metri lateral dreapta. Până la finele primei părți echipa din Kazakhstan are o șansă mare de a marca prin Joao Paolo dar trimite mingea pe lângă poarta apărată de Pap.

Repriza a doua începe cu roș-alb-albaștrii mai retrași ca să apere minimul de avanjaj și Ordabasy are o ocazie în minutul 53 prin Simcevic șutează superb, din prima, din întoarcere, dar Pap scoate din vinclu. Același Simcevic are ocazia egalării și în minutul 60 care ratează din câțiva metri. În minutul 90+4 Ordabasy are o ocazie uriașă! Diakhate pasează în fața porții, dar Zhangylyshbay pierde o fracțiune de secundă și nu ajunge la minge, din câțiva metri, cu toată poarta goală în față. A fost ultima fază a meciului și FC Botoșani se califică în turul 2 preliminar al Europa League.