Etapa19: FC Botoșani 1-0 CSU Craiova

FC Botoșani s-a impus în fața celor de la CSU Craiova într-unul din cele mai importante meciuri ale acestui final de tur, pentru accederea în play-off. Golul victoriei și unicul de altfel a fost marcat de Miron, în minutul 45, care a etalat o reușită de senzație, printr-un șut exemplar din interiorul careului, în prelungirile primei reprize: stop pe piept și bara-gol.

Echipele de start:
FC Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Miron, Plămadă (90 Rodriguez), Muşat – Tincu, Oaidă – Roman (81 Dumitraş), Moruţan, Buş – Tîrnovan (52 D. Popa)
Rezerve: Pap, Dumitraş, Rodriguez, Chitoşcă, Târşa, Popa, Serediuc

CSU Craiova: Calancea – Martic, Kelic, Datkovic, Briceag – Screciu (78 Zlatinski), Mateiu, Bancu (62 M. Roman) – Gustavo (73 Burlacu), Băluţă, Mitriţă
Rezerve: Mitrovic, Roman, Dimitrov, Popa, Spahija, Burlacu, Zlatinski

În minutul 3, Haţegan îi arată cartonaşul galben lui Tincu, pentru un fault la mijlocul terenului. Impusionaţi de public, botoşănenii ies la joc iar în minutul 12 Muşat şutează de la 25 de metri dar nu prinde poarta. Moruţan se distrează cu fundaşii olteni dar trimite paralel cu poarta. Oltenii încearcă să revină în ofensivă dar prima mare ocazie aparţine gazdelor. Buş centrează de pe stînga, Roman reia cu capul dar mingea trece puţin pe lângă poarta lui Calancea. Tot Roman şutează din marginea careului dar Calancea respinge. În prelungirile primei reprize, FC Botoşani reuşeşte deschiderea scorului. Fundaşul George Miron reuşeşte un eurogol din marginea careului iar la pauză elevii lui Costel Enache erau în avantaj.

Oltenii încep în atac repriza secundă dar prima ocazie aparţine botoşănenilor. Roman execută un corner de pe dreapta dar Popa reia cu capul mult peste poartă din centru careului. În minutul 57, Roman este din nou aproape de gol dar mingea şutată din marginea careului trece puţin pe lângă poarta lui Calancea. În minutul 69, oltenii au prima mare ocazie de gol a meciului. Băluţă este lăsat nemarcat în careu, reia cu capul dar Cobrea scoate de sub bară. Roman al oltenilor are o mare ocazie în minutul 84 dar Unguruşan îşi salvează echipa. În minutul 90, Craiova are o nouă mare ocazie. Mitriţă execută o lovitură liberă de pe stânga, Kelic reia cu capul dar minea loveşte bara. Oltenii se aruncă în atac în prelungiri, defensiva lui Enache rezistă iar FC Botoşani câştigă cu 1-0 şi este cu un picior în play-off.

GALERIE FOTO