Etapa a XV-a: FC Hermannstadt 1-1 FC Botoșani

Partida dintre Hermannstadt și FC Botoșani a început cu aproximativ 21 de ore întârziere. Ceața de duminică de la Tg. Mureș l-a determinat pe arbitrul Andrei Chivulete să amâne startul meciului care s-a decis ca partida să se joace luni, de la ora 14.00.

Echipele de start:

Hermannstadt: Căbuz – Company, C. Pîrvulescu, A. Dandea, Mijuskovic, Tătar – Serediuc, Dâlbea, L. Dumitriu – Blănaru, Tsoumou
Rezerve: Niga – I. Stoica, Acsinte, Pedro Moreira, Antonov, N’Kololo, Hergheligiu
Antrenor: Vasile Miriuţă

FC Botoşani: Fraisl – Patache, Miron, Chindriş, Chitoşcă – J. Rodriguez, Karaboue – Golofca, E. Papa, Fabbrini – M. Roman
Rezerve: E. Pap – Trujic, Brekalo, Ongenda, E. Florescu, Corban, Fulop
Antrenor: Costel Enache

FC Botoșani are prima ocazie a meciului. Chitoșcă execută o lovitură liberă de lângă tușă, trimite pe poartă dar goalkeeperul gazdelor respinge în corner. Același Chitoșcă trimite în plasa laterală, în minutul 23, tot din lovitură liberă. În minutul 35, Serediuc șutează de la 20 de metri mult pe lângă poarta apărată de Fraisl.

Jucătorii de la Hermannstadt încep mai bine partea secundă iar Blănaru are două șanse mari de gol. Prima dată, Blănaru a trecut de Chindriș, a șutat, Faisl respinge în bară după care prinde mingea. Un minut mai târziu, același Blănaru șutează la colțul lung dar Fraisl își salvează încă o dată echipa. În minutul 61, arbitrul Andrei Chivulete arată punctul cu var, la un fault asupra lui Enriko Papa. Jonathan Rodriguez execută și marchează iar din minutul 63 FC Botoșani era în avantaj. În minutul 77, gazdele reușesc egalarea. Tătar marchează din lovitură liberă de la 20 de metri. Trujic este aproape de a readuce pe FC Botoșani în avantaj dar trimite puțin peste poartă. În minutul 90, Dumitriu are șansa de a aduce trei puncte formației sibiene dar Fraisl își salvează încă o dată echipa și par0tida se încheie cu scorul de 1-1.

După 15 etape scurse din actualul sezon de Liga 1 Betano, FC Botoșani se află pe locul 12 în clasament acumulând 16 puncte. Etapa viitoare elevii lui Costel Enache vor întâlni pe teren propriu echipa Universitatea Craiova, luni 26 noiembrie de la ora 20:30.