Etapa a 2-a: Dinamo 0-1 FC Botoșani

După egalul de pe teren propriu în meciul cu CFR Cluj, FC Botoşani s-a deplasat în capitală pentru partida cu Dinamo Bucureşti. Elevii lui Costel Enache au reușit sa producă surpriza etapei învingând pe bucureșteni cu scorul de 1-0 prin golul lui Golofca.

Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoşani, a preferat să înceapă meciul cu aceeaşi formulă ca în partida cu CFR Cluj.

FC Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Burcă, Miron, Muşat – Cucu, Bordeianu – L. Buş, Moruţan, Golofca – D. Popa

Rezerve: Pap, Kuku, Tincu, Ciaccheri, Târşă, L. Fulop, Serediuc

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Maric, Filip – Mahlangu, Nascimento – Hanca, Rivaldinho, Salomao – Nemec

Rezerve: Brănescu, Katsikas, Busuladzic, Bawab, Anton, Costache, Bumba

Botoșănenii au început bine jocul dar ocaziile au venit din partea dinamovistă prin Hanca dar capitanul botoșănean Cobrea are un reflex spectaculos. Șapte minute mai târziu Rivaldinho a tras periculos din unghi, dar Cobrea a intervenit încă o dată foarte bine. Singura ocazie a Botoșaniului în prima repriză fost în minutul 30 când după o acţiune personală frumoasă Golofca a tras peste poarta apărată de Penedo. Până la fluierul finalului de repriză Dinamo mai are doua mari ocazii de a deschide scorul prin Rivaldinho și Nemec dar cele două echipe intră la egalitate la pauză, scor 0-0.

După un început modest al reprizei a doua botoșănenii deschid scorul în minutul 69 prin Golofca. La fel ca în prima repriză, atacantul botoșănean a luat o acţiune pe cont propriu şi a finalizat cu un şut la colţul lung. Trei minute mai târziu Nemec a avut o şansă uriaşă de a egala, dar Cobrea a avut o nouă intervenţie providenţială, asemănătoare celei cu care l-a blocat pe Hanca, în prima repriză. Pe finalul partidei același Golofca are ocazia de a majora scorul pentru botoșăneni dar trimite mingea în bară.
Partida se încheie cu victoria elevilor lui Costel Enache și acumulează patru puncte în primele două etape.

Partida următoare pentru botoșăneni este pe teren propriu vineri 28 iulie, de la ora 18:30 contra nou promovatei Sepsi Sf. Gheorghe.