Etapa a 14-a: CFR Cluj 0-0 FC Botoșani

FC Botoşani a obţinut un punct în lupta pentru primele şase locuri în prima etapă a returului contra liderului campionatului CFR Cluj.

Antrenorul Costel Enache a păstrat sistemul de joc dar a mijlocaşii centrali şi jucătorii de bandă au fost mai preocupaţi de a bloca adversarii decât de a ataca. Prima şansă de gol a elevilor lui Dan Petrescu a venit în minutul 21 când Djokovic a reluat cu capul pe lângă poartă. Replica botoşănenilor vine şapte minute mai târziu când Popa reia cu capul dar mingea trece puţin peste poarta lui Arlauskis. Cea mai mare ocazie a primei reprizei vine în minutul 32 când Deac execută pe jos o lovitură liberă de la 20 de metri dar Cobrea prinde în doi timpi. Pe finalul primei reprize, Culio are două şanse de a deschide scorul dar nu nimereşte poarta apărată de Cobrea. La pauză era 0-0, un rezultat excelent pentru FC Botoşani.

Repriza a doua începe tot cu gazdele în atac. Aceştia pun presiune pe defensiva botoşăneană dar Djokovic ratează din doi metri. În minutul 61, Moruţan şutează de la 25 de metri dar Arlauskis respinge de sub bară. Hoban şutează şi el de la distanţă, Cobrea scapă mingea în faţă dar reuşeşte să o prindă. Moruţan îşi demonstrează încă o dată calităţile, driblează doi adversari, pătrunde în careu, este faultat dar nu primeşte penalty. Finalul partidei aparţine gazdelor care au câteva oportunităţi de a marca golul victoriei dar Cobrea a fost în zi mare şi a respins tot. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 0-0 iar FC Botoşani obţine un punct mare pe terenul liderului.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, Boli, Camora – Hoban, Culio – Deac, Djokovici (73 Omrani), Nistor (46 Păun) – Vera (63 Coman)

Rezerve: Duka, Coman, Moutinho, Al. Păun, Mureșan, Peteleu, Omrani

FC Botoșani: Cobrea – Ungurușan, Plămadă, A. Burcă, Mușat – Bordeianu, Tincu – Serediuc, Moruțan (90+2 Rodriguez), L. Buș (87 Oaidă) – D. Popa (63 Kuku)

Rezerve: Pap, Rodriguez, Oaidă, Târsă, Târnovan, Kuku