Etapa 26: FC Botoșani 2-1 Politehnica Iași

FC Botoșani a întâlnit luni seara de la ora 20.00 în ultima etapă a campionatului formația Politehnica Iași. În fața a aproximativ 1500 de botoșăneni elevii lui Marius Croitoru au câștigat derby-ul Moldovei cu scorul de 2-1 prin golurile lui Keyta și Dugandzic, respectiv Omoh de partea ieșenilor.

Echipele de start:

Botoșani: Hankic – Haruț, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – E. Papa, J. Rodriguez – Ashkovski, Ebenhofer, Ofosu – Dugandzic
Rezerve: E. Pap – Patache, Florescu, Keyta, Holzmann, Cascini, Carlone
Antrenor: Marius Croitoru

Poli Iași: Rusu – Grădinaru, Klimavicius, Mihalache, Șerban – Platini, De Iriondo, Passaglia, Horșia – Omoh, A. Cristea
Rezerve: Axinte, Onea, Longher, Breeveld, Fomba, Habibou, Chacana
Antrenor: Mircea Rednic

FC Botoșani a avut lovitura de deschidere. Tot FC Botoșani a avut și prima șansă notabilă. După 23 de minute seci, Marko Dugandzic, Stefan Ashkovski și Reagy Ofosu au trimis spre poarta lui Rusu, de fiecare data mingea fiind respinsă. Totuși, Poli Iași a reușit să deschidă scorul. Omoh a șutat impecabil din marginea careului, iar Hankic nu a avut șanse.

După o primă repriză în care jucătorii au fentat fotbalul, FC Botoșani a intrat condusă la cabină, 0-1.

Croitoru efectuează o dublă schimbare la pauză. Ashkovski și Ebenhofer sunt înlocuiți de Keyta și Carlone, ultimul debutând pentru formația noastră.

FC Botoșani a avut nevoie de doar 2 minute pentru a egala. Croitoru a făcut o mutare inspirata, iar Keyta a înscris în urma unei acțiuni persoanale. După alte 8 minute, FC Botoșani a trecut în avantaj. În minutul 55, „superman” Dugandzic a marcat pentru 2-1, și are o statistica impresionantă: 4 goluri în 4 meciuri, în prima ligă. Rednic face o schimbare in minutul 67, Cristea fiind înlocuit de Habibou. În minutul 77, Longher intră în locul lui Soares, iar Rodriguez este schimbat cu Cascini.
Partida se termină cu victoria botoșănenilor care termină campionatul pe locul 3 cu 45 de puncte, după CFR Cluj și Universitatea Craiova.