Etapa 26: FC Botoșani 1-0 Gaz Metan Mediaș

FC Botoșani a învins sâmbătă, de la ora 14:00, echipa Gaz Metan Mediaș în ultima partidă a sezonului regulat a Ligii 1 Betano cu scorul de 1-0. Golul victoriei a fost marcat de Mihai Roman din lovitura de pedeapsă în minutul 37.

FC Botoșani: Cobrea – Ungurușan, Burcă, Miron, Mușat – Tincu, Achim – Roman (84 Moruțan), Oaidă, Golofca (55 Chitoșcă) – Golubovic (69 Axente)

Rezerve: Pap, Fl. Acsinte, Plămadă, Cucu, Moruțan, Chitoșcă, Axente

Gaz Metan: Pleșca – Crețu (59 Viegas), Sîrghi, M. Constantin, Sg. Popovici – Diogo Gomes, Rosado (24 Mitic) – Caiado (46 Chamed), Tîrcoveanu, Lopez Fernandez – Rondon Fernandez

Rezerve: Greab, Neagu, Chamed, Viegas, Monole, Mitic, Bușu

FC Botoșani a început în atac partida în atac dar fără vreo ocazie importantă la poarta lui Răzvan Pleșca, fostul goalkeeper al botoșănenilor. În minutul 17, Golofca a avut șansa de a deschide scorul dar a fost blocat de Pleșca. Replica oaspeților vine imediat dar Sergiu Popovici șutează peste poartă din interiorul careului. În minutul 30, Roman driblează în marginea careului și șutează dar mingea trece pe lângă poartă. Același Roman execută o lovitură liberă de la 20 de metri dar nu prinde cadrul porții. În minutul 36, Golubovic cade în careul după un duel cu Mitic iar Sebastian Colțescu dictează penalty. Mihai Roman execută și marcheză iar din minutul 37 FC Botoșani a intrat în avantaj la pauză.

Repriza secundă a început cu Gaz Metan în atac dar fără nicio ocazie la poarta lui Cobrea. În minutul 63, acțiune prelungită de atac a botoșănenilor, mingea ajunge la Mușat care șutea peste poartă din marginea careului. Chitoșcă a avut șansa a de mări avantajul botoșănenilor în minutul 70 dar a șutat peste poartă din interiorul careului. Patru minute mai târziu, Axente are și el șansa golului dar Răzvan Pleșca se opune. În minutul 88, Moruțan șutează de la 20 de metri dar Pleșca prinde. Pe finalul partidei, FC Botoșani a ținut mingea departe de poarta lui Cobrea și a reușit să se impună cu 1-0.