Etapa 26: Astra Giurgiu 3-0 FC Botoșani

Ultima etapă a Ligii 1 Orange a fost cu ghinion pentru FC Botoșani. Elevii lui Leo Grozavu au pierdut cu scorul de 3-0 în deplasarea de la Astra Giurgiu și termină prima parte a campionatului pe locul 8 în clasament acumulând 32 de puncte.

Antrenorii celor două echipe au trimis în teren următorii jucători:

Astra: Lung – Belu, Geraldo, Săpunaru, Stan – Pițian (34 Ioniţă), Boubacar – Budescu, Seto, Teixeira (79 Florea) – Niculae (60 Sg. Buş)

Rezerve: Ivanov, Florea, Buș, Nicoară, Lovin, Ioniță, Balaure

FC Botoșani: Cobrea – Patache, Tincu, Burcă, Mușat – Vașvari, Cucu – Roman (32 Golofca – 82 Herghelegiu), Moruțan (65 L. Fulop), Buș – Kuku

Rezerve: Albuț, Hergheligiu, Fulop, Golofca, Elek, Miron, Bordeianu

FC Botoşani a început bine partida iar elevii lui Leo Grozavu au jucat cu mult curaj în faţa unei echipe superioară din punct de vedere valoric dar în acelaşi timp calificată în play-off. Vaşvari îşi încearcă şutul de la 30 de metri dar nu prinde cadrul porţii apărate de Silviu Lung Jr. În minutul 15, acelaşi Vaşvari trimite o pasă excelentă, Mihai Roman rămâne singur cu Lung dar mingea şutată în forţă din marginea careului trece puţin peste poartă. Buş şi Roman hărţuiesc defensiva gazdelor dar scorul rămâne 0-0.

FC Botoşani nu scapă de ghinion nici în meciul cu Astra. Mihai Roman se accidentează şi este înlocuit cu Golofca în minutul 31. Prima ocazie importantă a gazdelor vine în minutul 37 când Budescu execută o lovitură liberă dar mingea şterge bara porţii apărate de Cobrea. Finalul primei reprize aparţine botoşănenilor dar la pauză scorul a fost 0-0.

Botoşănenii au continuat jocul curajos şi în partea secundă fără rezultate la poarta lui Lung Jr. În minutul 55, Budescu avea să reuşească deschiderea scorului. A executat o lovitură liberă din marginea careului, lateral stânga, a trimis pe lângă zid şi l-a învins pe Cobrea. După primirea golului, elanul botoşănenilor s-a tăiat iar Ioniţă şi Teixeira au avut două şanse de a majora scorul. În minutul 76, scorul devine 2-0. Claudiu Belu şutează din marginea careului şi îl învinge pe Cobrea. În minutul 85, Astra marchează golul trei prin Sergiu Buş. Budescu ratează o ocazie incredibilă, apoi mingea ajunge la Sergiu Buş care îl execută pe Cobrea.

Giurgiuvenii câştigă cu 3-0 meciul cu FC Botoşani şi vor lupta astfel cu şanse reale la un nou titlu în timp ce gruparea locală, care a terminat sezonul pe locul 8, va evolua în prima etapă a play-out-ului pe teren propriu cu ACS Poli Timişoara.