Etapa 25: FC Viitorul 2-1 FC Botoșani

După o remiză cu Juventus București și o înfrângere la Iași, FC Botoșani s-a deplasat la Constanța pentru meciul cu Viitorul, ultima șansă de a mai spera la play-off.

Echipele de start:

Viitorul: Cojocaru – Mladen, Țîru, Hodorogea, De Nooijer – Cicâldău, Cr. Băluță, Cr. Ganea – Vână, I. Hagi, Chițu

Rezerve: Tordai, Ghiță, Ciobanu, Mățan, Mailson, Gavra, D. Dumitrescu

FC Botoșani: Cobrea – Dumitraș (64 Ungurușan), Burcă, Miron, Fl. Acsinte – Oaidă, Tincu – M. Roman, Vl. Achim, Moruțan (46 Golofca) – Golubovici (84 Axente)

Rezerve: Ed. Pap, Plămadă, Axente, Cucu, Ungurușan, Mușat, Golofca

Antrenorul Costel Enache a început cu o formulă surprinzătoare, cu Roman, Achim, Moruțan și Golubovic în atac, formulă pe care nu a mai folosit-o până acum. În minutul 9, Roman este faultat de olandezul De Nooijer, iar arbitrul Horațiu Feșnic dictează penalty. Tot Mihai Roman execută și reușește să deschidă scorul. Replica Viitorului vine în minutul 17, Cristi Ganea reia cu capul dar mingea trece puțin pe lângă poarta lui Cobrea. Două minute mai târziu, Ianis Hagi șutează din marginea careului dar Cobrea respinge. În minutul 30, FC Botoșani este aproape de a majora avantajul în urma unei acțiuni prelungite. Vlad Achim a șutat plasat la colțul lung dar Cojocaru reușește să respingă în corner. Patru minute mai târziu, Ianis Hagi șutează din marginea careului și restabilește egalitatea.

În minutul 60, Ianis Hagi execută bine o lovitură de la 20 de metri dar trimite în bara porții lui Cobrea. Zece minute mai târziu, Golubovic și Roman au șansa de a marca dar tratează faza ca la un meci amical. În prelungirile partidei, Axente putea profita de o gafă a portarului Cojocaru dar șutează în goalkeeper după care pe contraatac mingea ajunge la Andrei Ciobanu care îl învinge pe Cobrea cu un șut de la 25 de metri și meciul se încheie cu victoria Viitorului, care scoate pe botoșăneni din cursa pentru Play-off.