Etapa 24: FC Botoșani 4-0 Dinamo București

Elevii lui Marius Croitoru au disputat luni seara pe stadionul Municipal din Botoșani ultima partidă a etapei a 24-a, contra echipei Dinamo București. Într-o zi specială pentru Marius Croitoru, fiind partida cu numărul 100 în Liga 1, roș-alb-albaștrii s-au impus cu scorul de 4-0 prin golurile lui Mihai Roman II, Realdo Fili și Jaja Souza cu două reușite. Lovitura de începere a meciului a fost dată de pompierul botoșănean Iulian Rotariu, de cinci ori campion mondial la ultramaraton!

FC Botoșani: E. Pap – Braun, Dawa, Șeroni, Țigănașu – Haruț, Edjouma, Dican – Tîrcoveanu, M. Roman II, Jaja Silva
Rezerve: M. Contra, Patache, Neciu, M. Filip, Mateus Santos, M. Roman I, Fili, Lupeta, Mailat
Antrenor: Marius Croitoru

Dinamo: Cristiano – Tomozei, Patriche Nichita, Ehmann, A. Radu – Pierret, J. Rodriguez – A. Bani, A. Ivanov, Buleică – Ivanovski
Rezerve: Chesneau – Fara, R. Grigore, Jovanovic, G. Crețu, Bordușanu, Azankpo, Celar
Antrenor: Flavius Stoican

Dinamo începe în atac iar în secunda 10 Ivanov șutează pe poartă de la 18 metri. În minutul 12, la prima acțiune prelungită de atac, FC Botoșani deschide scorul. Braun a centrat de pe dreapta, portarul oaspeților iese greșit iar Mihai Roman 2 marchează pentru 1-0, din patru metri. Șapte minute mai târziu, Tîrcoveanu execută bine o lovitură liberă de la 18 metri dar mingea trece aproape de poarta dinamoviștilor. Brazilianul Jaja majorează scorul în minutul 27, după ce s-a distrat cu jucătorii echipei Dinamo și a șutat mingea direct sub bara porții apărate de Figueiredo. Cu un avantaj de două goluri, botoșănenii au cedat posesia dinamoviștilor dar aceștia doar au plimbat mingea la mijlocul terenului. Prima ocazie mare de gol a oaspeților vine în minutul 45+1 când Ivanovski a scăpat din marcaj dar a șutat pe lângă poarta lui Pap.

Repriza secundă începe cu Dinamo în atac dar defensiva lui Marius Croitoru rezistă fără mari probleme. În minutul 65, scorul devine 3-0. Roman îi pasează lui Jaja iar brazilianul îl driblează pe Figueiredo și marchează. Un minut mai târziu, Dinamo marchează dar golul este anulat pentru ofsaid. Mihai Roman 1, intrat pe teren în locul lui Mihai Roman 2, are o șansă mare de a majora scorul după care Realdo Fili marchează pentru 4-0 cu un șut de la 25 de metri.

FC Botoșani obține o nouă victorie, acumulează 41 de puncte și se distanțează de șapte puncte de Rapid și FC Argeș, echipele aflate pe locurile șapte și respectiv opt.