Etapa 23: FC Botoșani 2-1 Gaz Metan Mediaș

FC Botoșani a disputat luni de la ora 17.30 partida din etapa a 23-a a Ligii 1 contra formației Gaz Metan Mediaș. Elevii lui Marius Croitoru s-au impus cu scorul de 2-1 prin golurile lui Keyta din penalty și Al Mawas, iar pentru sibienii marcând prin Yuri.

Echipele de start:

FC Botoșani: Hankic – Braun, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – Papa, Rodriguez, Ongenda – Caia, Al Mawas, Keyta
Rezerve: Pap – Patache, Plămadă, E. Florescu, Tîrcoveanu, Târșă, Toutouh, M. Roman, R. Fili
Antrenor: Marius Croitoru

Gaz Metan: Pleșca – Butean, Yuri, Baco, Velisar – Junior, Alceus – Chamed, R. Deaconu, Valente – L. Nițu
Rezerve: Buzbuchi – Trif, R. Romeo, Horșia, Ciocan, A. Sarr, G. Moura, Ze Manuel
Antrenor: Mihai Teja

Elevii lui Marius Croitoru a început mai bine meciul și a avut prima șansă de a marca în minutul 14, când Braun, dintr-o poziție bună, nu a nimerit ținta. Au urmat alte momente de control al jocului pentru botoșăneni, care au reușit și să marcheze, prin Al-Mawas, reușită anulată însă pe motiv de ofsaid, în prelungirile primei reprize.

Botoșănenii au deschis scorul în minutul 48, când Hamidou Keyta l-a învins pe Răzvan Pleșca de la 11 metri, după un penalty acordat de Rusandu pentru un henț comis de Velisar. După golul moldovenilor, Gaz Metan a crescut în joc, și-a creat ocazii și a reușit să egaleze prin Yuri, care l-a învins pe Hankic cu o lovitură de cap. Medieșenii nu s-au putut bucura, însă, de gol decât câteva zeci de secunde, pentru că la faza imediat următoare Al-Mawas a marcat, gol ce avea să stabilească și soarta celor trei puncte.