Etapa 23: Chindia Târgoviște 0-1 FC Botoșani

FC Botoșani s-a deplasat la Ploiești pentru primul meci oficial din 2020 unde a întâlnit pe Chindia Târgoviște o formație care în tur s-a impus cu scorul de 3-0, pe stadionul Municipal.

Echipele de start

Chindia: Moldovan – Martac, Piţian, Leca, Ioniţă – Raţă, Bic, Şerban, Novac – Ivancic, Cherchez
Rezerve: Popescu, Dinu, Negrea, Mihai, Neguţ, Burlacu, Berisha
Antrenor: Viorel Moldovan

FC Botoşani: Hankic – Haruţ, Miron, Chindriş, Ţigănaşu – Cascini, Rodriguez – Ashkovski, Ebenhofer, Ofosu – Dugandzic
Rezerve: Pap, Patache, Mendoza, Şeroni, Cîmpanu, Florescu, Chalkiadakis
Antrenor: Marius Croitoru

Echipa antrenată de Marius Croitoru s-a instalat în jumătatea de teren a gazdelor încă din primul minut dar foarte greu a reușit să desfacă defensiva lui Viorel Moldovan. Prima ocazie de gol a venit în minutul 21 când Dugandzic a reluat din interiorul careului dar Ashkovski nu reușește să împingă mingea în poartă din doi metri. Finalul primei reprize a aparținut tot botoșănenilor care au trimis de două ori mingea în bară. În minutul 42 Stefan Ashkovski trimite un șut-centrare iar mingea lovește bara. Trei minute mai târziu, Denis Haruț execută bine o lovitură liberă din marginea careului lovește din nou bara iar prima repriză se încheie la egalitate, scor 0-0.

Partea secundă începe cu o mare ocazie a Chindiei. Neguț scapă pe contraatac dar nu reușește să trimită mingea pe poartă. În minutul 75, atacantul Marko Dugandzic a marcat dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Două minute mai târziu, gazdele au o șansă mare de gol dar mingea șutată de Neguț lovește bara. Finalul jocului este controlat de FC Botoșani iar în minutul 90 atacantul croat Marko Dugandzic a marcat cu un lob peste portarul gazdelor și aduce victoria mult meritată a botoșănenilor.

Următoarea etapă FC Botoșani va primi vizita formației AFC Hermannstadt pe teren propriu luni, 10 februarie, de la ora 17.30 în cadrul etapei a 24-a a Ligii 1.