Etapa 23: CFR Cluj 1-1 FC Botoșani

FC Botoșani a reușit un rezultat de egalitate în deplasare la liderul Ligii 1, CFR Cluj, scor 1-1. Clujenii au deschis scorul în minutul 45 din penalty prin Deac, iar roș-al-albaștrii au egalat prin Dawa în minutul 80.

Echipele de start:

CFR CLUJ: Bălgrădean – Cr. Manea, Graovac, Burcă, Fl. Ștefan – Deac, Boateng, Bordeianu – Omrani, Debeljuh, Petrila
REZERVE: Hindrich, Cestor, Bouhenna, Păun, Costache, Chipciu, Neguț, Birligea, Sacko
ANTRENOR: Dan Petrescu

FC BOTOȘANI: Pap – Braun, Dawa, Șeroni, Țigănașu – Florescu, Edjouma, Papa – M. Roman II, Dican, Lupeta
REZERVE: M. Contra, Patache, Dragu, D. Croitoru, Neciu, Fili, Mailat, Silva, M. Roman I
ANTRENOR: Marius Croitoru

Încă din debutul partidei CFR s-a instalat în jumătatea de teren a echipei antrenate de Croitoru iar în minutul 10 Edi Pap are o primă intervenție la șutul lui Omrani. Replica botoșănenilor vine în minutul 22 când Braun trece ușor de Fl. Ștefan, centrează în careu dar mingea șutată de Țigănașu este blocată. CFR Cluj revine în atac, Petrila și Omrani șutează pe poartă dar Pap se opune de fiecare dată. Petrila cade în careu, clujenii cerșesc un penalty dar nu-l impresionează pe arbitrul Adrian Cojocaru. Mihai Bordeianu, fostul jucător al FC Botoșani, își încearcă și el șutul de la mai bine de 20 de metri dar mingea trece puțin peste poartă. În minutul 45, Omrani șutează din interiorul careului, Șeroni se apără ca la handbal iar arbitrul Adrian Cojocaru arată punctul cu var. Ciprian Deac execută și marchează iar la pauză CFR Cluj era în avantaj.

CFR Cluj este echipa care are inițiativa și în partea secundă dar Petrila și Debeljuh nu reușesc să majoreze scorul. În minutul 68, Mihai Roman 1 intră în locul lui Mihai Roman 2, FC Botoșani are o posesie mai bună dar fără să se apropie periculos de poarta apărată de Bălgrădean. În minutul 80, FC Botoșani reușește egalarea, la o fază care inițial nu se anunța a fi periculoasă la poarta clujenilor. Mihai Roman a trimis o centrare lungă de pe stânga, Mailat a recentrat în careu, Malcolm Edjouma reia spectaculos spre poartă iar Dawa a marcat cu capul, din careul mic aducând punctul în Moldova.