Etapa 22: FC Botoșani 1-0 Sepsi OSK

Elevii lui Marius Croitoru au obținut prima victorie din 2022 în fața formației Sepsi OSK, scor 1-0, unicul gol al partidei fiind înscris de albanezul Enriko Papa în minutul 41.

Echipele de start:
FC Botoșani : Contra, Braun, Șeroni, Racovițan, Dragu, Florescu, Papa, Edjouma, Jaja, Roman ||, Mailat.
Rezerve: Cristian Sîrghi, Robert Neciu, Eugen David, David Croitoru, Hervin Ongenda, Realdo Fili, Manuel Lupeta, Marius Filip, Alex Țigănașu

Sepsi OSK : Niczuly, Dimitrov, Tincu, Mitrea, Ispas, Eder, Fofana, Agonovic, Askovski, Damascan , Golofca
Rezerve: Gedo, Bojic, Luckassen, Achahbar, Ștefănescu, Dumitrescu, Vașvari, Bărbuț, Tudorie

Prima ocazie a meciului i-a aparținut lui Mihai Roman care a profitat de greșeala lui Tincu, a șutat din interiorul careului dar Niczuly a reușit să prindă mingea. Mailat și Malcolm șutează dar mingea trece pe lângă poarta covăsnenilor. Oaspeții ies la joc, Aganovic șutează pe lângă poartă după care Golofca îi dă emoții tânărului Mario Contra care prinde în doi timpi. În minutul 41, FC Botoșani reușește deschiderea scorului. Mailat trimite mingea peste apărarea oaspeților, Enriko Papa pleacă din poziție regulamentară și îl învinge pe Niczuly.

Sepsi OSK începe mai bine repriza secundă, are posesia dar nu reușește să se apropie periculos de poarta lui Mario Contra. În minutul, 64 Mailat profită de greșeala lui Dimitrov, șutează la colțul lung dar mingea trece puțin pe lângă poartă. Patru minute mai târziu, Golofca are șansa egalării dar șutează pe lângă poartă. În minutul 73, Golofca ratează încă o mare ocazie de gol după care Florescu scapă pe contraatac, șutează plasat dar mingea lovește bara. Finalul partidei a aparținut oaspeților dar jucătorii FC Botoșani au făcut un zid în fața tânărul portar Mario Contra și au respins toate mingile aruncate în careu. În prelungiri, Mitrea șutează pe poartă din lovitură liberă dar Contra respinge în corner.

Partida se încheie cu scorul de 1-0 iar FC Botoșani face un pas mare către play-off.