Etapa 22: FC Botoșani 1-0 Dinamo București

FC Botoșani a disputat joi de la ora 20.00 ultimul meci oficial din acest an întâlnind formația bucureșteană, Dinamo București. Elevii lui Marius Croitoru au reușit victoria în minutul 90 al partidei prin golul lui Alex Cîmpanu.

Echipele de start

FC Botoșani: Hankic – Haruț, Miron, Chindriș, Țigănașu – Rodriguez, Papa – M.Roman, Ongenda, Ashkovski – Ofosu
Rezerve: Pap, Patache, Holzmann, Keyta, Ebenhofer, Cimpanu

Dinamo: Piscitelli – Ciobotariu, Puljic, Bejan, Corbu – Mrzlkaj, Filip – Mihaiu, Răuță, Sorescu – Perovic
Rezerve: Straton, Grigore, Fabbrini, Ahmed Bani, Klimavicius, D. Popa, R.Moldoveanu

Chiar în primele minute, Stefan Askovski de la FC Botoşani este surprins în ofsaid, botoșănenii având în debutul meciului posesia mingii. George Miron este penalizat în minutul 5, după ce îl împinge pe Slavko Perovic. Două minute mai târziu, arbitrul acordă lovitură liberă după ce Alexandru Răuță de la Dinamo i-a pus piedică lui Mihai Roman. În minutul 9, Enriko Papa de la FC Botoşani trimite mingea în spatele apărării adverse, dar portarul iese și reține. Faza se repetă în minutul 13, Mihai Roman de la FC Botoşani trimite mingea în spatele apărării adverse, dar portarul iese din nou și oprește mingea. Mai multe atacuri ale dinamoviștilor în prima repriză, dar fără efect pe tabela de marcaj.

Repriza a doua a fost ceva mai dinamică pentru Dinamo. În minutul 56, Puljic comite un henț, însă arbitrul nu dictează penalti. Urmează un adevărat asediu la poarta lui Dinamo. În minutul 77 o schimbare la Botoșani: iese Roman și intră Moussa, un minut mai târziu iese Răuță și intră Moldoveanu. Keyta șutează periculos de la marginea careului de 16 metri, dar portarul de la Dinamo respinge în corner. O ocazie importantă pentru Botoșani în minutul 82. Papa scapă singur cu Piscitelli, dar portatul de la Dinamo intervine la timp și respinge. În minutul 90, iese Ashkovski și intră Câmpanu. Tot în minutul 90, proaspătul intrat Câmpanu înscrie golul meciului cu un șut din interiorul careului de 16 metri și aduce bucuria celor aproximativ 3500 de suporteri aflați pe Municipalul botoșănean.