Etapa 22: Concordia Chiajna 0-1 FC Botoșani

foto: gsp.ro

Antrenorul principal al FC Botoșani își arată încă din startul partidei intențiile de a câștiga acest duel. ”Ciobi” a aliniat la Chiajna o formulă super-ofensivă cu un trident Golofca- Fulop- Fabbrini cu care vrea să-l surprindă pe Adrian Falub.

Iată „11” aliniat de Liviu Ciobotariu:

Ed. Pap- A. Dumitraș, G. Miron, A. Burcă, A. Soileidis- L. Karaboue, Onghenda, Rodriguez- C. Golofca, L. Fulop, D. Fabbrini.

Concordia Chiajna începe foarte bine partida și în primele 5 minute a dat impresia că nu mai este echipa modestă din 2018 și că va pune probleme botoșănenilor. Elevii lui Ciobotariu trec repede peste debutul mai slab de meci, Ongenda execută o lovitură liberă din marginea careului dar Caparco prinde. În minutul 12, Fulop are prima mare ocazie de gol. Atacantul botoșănean rămâne singur cu Caparco dar șutează puțin pe lângă poartă. FC Botoșani controlează jocul iar Golofca își trece în cont și el o ocazie de gol. Șutează din marginea careului dar Caparco își salvează echipa. În minutul 30, Miron este aproape de a deschide scorul dar nu reușește să reia pe poartă. Finalul primei reprize aparține botoșănenilor dar după 45 de minute era 0-0.

Repriza a doua de la Chiajna s-a reluat în aceeași notă cu care s-a încheiat primul mitan, cu FC Botoșani având inițiativa. Formația lui Liviu Ciobotariu deschide scorul în minutul 72 a partidei de la Chiajna prin Diego Fabbrini. Mijlocașul italian al FC Botoșani a punctat la capătul unei faze de contraatac de manual cu pase din prima pe ruta Ongenda – Fulop – Roman – Fabbrini – Golofca – Ongenda – Fabbrini. În minutul 86, Ongenda îi pasează foarte bine lui Fulop, acesta reia pe lângă Caparco dar Albu a respins de pe linia porții

FC Botoșani câștigă meritat cu 1-0 duelul cu Concordia și intră serios în cărțile play-off–ullui. Elevii lui Liviu Ciobotariu s-au apropiat la două puncte de locul 6 pe care se află Astra, echipă aflată pe ultimul loc care asigură prezențța în play-off.

Următoarea partidă pentru botoșăneni va fi luni, 11 februarie, de la ora 17.00.