Etapa 22: Astra Giurgiu 2-1 FC Botoșani

După două înfrângeri consecutive cu scorul de 3-0, jucătorii FC Botoşani au plecat la Giurgiu cu gândul de a obţine minim un punct şi pentru a încheia anul pe loc de play-off. Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la Giurgiu deoarece elevii lui Costel Enache nu au putut învinge echipa antrenată de Edi Iordănescu deși botoșănenii au jucat cu un jucător în plus încă din minutul 30, după eliminarea lui Abang care vede cartonaș roșu la o intrare cu talpa la Burcă.

Gazdele au început mai bine şi a reuşit să deschidă repede scorul. În minutul 8, Ioniţă îi pasează lui Belu, Oaidă îl faultează pe jucătorul de la Astra iar arbitrul Horaţiu Feşnic arată punctul cu var. Ioniţă execută foarte bine lovitura de la 11 metri iar gazdele intră în avantaj. Astra rămâne în ofensivă iar Belu este aproape de a majora avantajul în minutul 14. În minutul 30, Astra rămâne în 10 jucători. Abang primeşte roşu direct pentru un fault la Burcă. Deşi au avut un om în plus, botoşănenii nu au fost în stare să marcheze iar la pauză Astra era în avantaj.

După pauză, FC Botoşani a controlat jocul și după o greșeală a fostului portar al Botoșaniului, Iliev îl faultează pe Roman și centralul dictează penalty. Tot Mihai Roman execută și egalează. În minutul 67, Miron putea aduce în avantaj pe FC Botoşani dar Iliev îşi salvează echipa. Două minute mai târziu, Ciaccheri are o mare şansă de gol dar nu este în stare să marcheze. Iliev îşi salvează încă o dată echipa la şutul lui Roman din minutul 73. Moruţan îşi încearcă şi el şutul dar Iliev scoate de sub bară. În minutul 85, Astra dă lovitura pe contraatac. Defensiva botoşăneană gafează iar Belu Iordache marchează pentru 2-1. Partida se încheie cu victoria gazdelor care depăşesc în clasament pe FC Botoşani.

Echipele de start:

Astra: Iliev – Belu, Polczak, Bejan, Radunovic – Dandea, Mrzljak – Ioniţă, Seto, Balaure – Abang

FC Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Burcă, Miron, Muşat – Bordeianu, Oaidă – Roman, Rodriguez, Buş – Ciaccheri