Etapa 21: Rapid 1-1 FC Botoșani

FC Botoșani a disputat sâmbătă seară de la ora 20.30 ultima partidă din 2021 contra celor de la Rapid București, meci contând pentru etapa a 21-a din Liga 1 Casa Pariurilor.

Echipele de start:
FC Rapid: H. Moldovan – Belu, Dandea, Albu, Goge – Sefer, Pănoiu, Crepulja, Stahl – Mazrouk, Bălan
Rezerve: Drăghia, R. Ilie, C. Popescu, Florică, Ignat, Despa, Demici, A. Dumitrescu, Stanici

FC Botoşani: E. Pap – Braun, Dawa, Racoviţan, Ţigănaşu – Edjouma, E. Papa – Tîrcoveanu, Ongenda, Souza Silva – M. Roman
Rezerve: M. Contra, Şeroni, Dragu, E. Florescu, D. Croitoru, Kage, Fili, Santos, Lupeta

Primele ocazii ale partide le aparține gazdelor prin Sefer care trage din prima, din careu, dar Pap respinge de la rădăcina barei. Două minute mai târziu Sefer centrează din corner, Marzouk deviază, dar Pap respinge. Botoșănenii au prima ocazie prin Roman care șutează de la 20 de metri dar portarul Moldovan respinge. În minutul 18 Jaja trece de Dandea și centrează pentru Roman, care driblează scurt, dar trage peste poartă. În minutul 20 elevii lui Marius Croitoru au o nouă șansă de a deschide scorul prin Tîrcoveanu care șutează al colțul lung dar Moldoveanu respinge în corner. Roș-alb-albaștrii au un nou atac când după un șut al lui Târcoveanu, mingea sare la Ongenda, care șutează din prima, dat portarul reține. În minutul 34 Rapid deschide scorul prin Marzouk cu un șut de la 20 de metri, mingea lovind bara transversală. La pauză scorul este 1-0.

Repriza a doua începe cu botoșănenii în atac și prima ocazie de a marca o are Jaja dintr-o pasă al lui Roman dar portarul giuleștean iese la timp și îi blochează șutul. Golul egalizator vine în minutul 52 când Jaja pătrunde pe stânga și centreză pentru Târcoveanu, care marchează din apropiere, cu o lovitură de cap. Botoșănenii rămân în atac și în minutul 56 După o centrare din corner, Dawa trimite cu capul, dar portarul Moldovan reține în doi timpi. În minutele 70 și 72, Dragu centrază în fața porții dar Fili și Papa nu reușesc să marcheze și scorul rămâne neschimbat până la finalul partidei.

FC Botoșani termină anul pe locul 4 în clasamentul Ligii 1 acumulând 34 de puncte și cu o singură înfrângere în partidele jucate pe terenul advers.