Etapa 21: Chindia Târgoviște 2-3 FC Botoșani

FC Botoșani a întâlnit joi seară pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești formația Chindia Târgoviște în cadrul etapei 21 a Ligii 1. Elevii lui Marius Croitoru au câștiga cu scorul de 3-2 după ce în primele 11 minute Chindia a condus cu 2-0. Golurile botoșănenilor au fost înscrise de Realodo fili, Hamidou Keyta și Andrei Chindriș, iar de partea celor de la Târgoviște au marcat Daniel Popa din penalty si printr-un autogol al lui Țigănașu.

Echipele de start:
Chindia: Aioani – Căpușă, Pițian, Fomba, C. Dinu – M. Costea, V. Rață, M. Dulca, Dumitrașcu – D. Popa, D. Florea
Rezerve: D. Moldovan – Berisha, A. Șerban, Martac, Grassano, Kocic, Fl. Mitrea, Yameoho, Atanase
Antrenor: Emil Săndoi

FC Botoșani: Hankic – Patache, Șeroni, Chindriș, Țigănașu – Ongenda, J. Rodriguez, E. Papa – Croitoru, Al Mawas, H. Keyta
Rezerve: Pap, Holzmann, Florescu, Tîrcoveanu, Fili, Ashkovski, Braun, M.Roman
Antrenor: Marius Croitoru

Problemele botoșănenilor au apărut înaintea partidei când la încalzire Denis Haruț s-a accidentat. Roș-alb-albaștrii încep prost meciul când în minutul 5 Patache îl trage ușor pe Florea de tricou și centralul Hațegan dictează penalty. Fostul atacant al Botoșaniului, Daniel Popa execută și deschide scorul la Ploiești. În minutul 11 Țigănașu încearcă să recupereze o minge de la Dumitrașcu și să o trimită portarului, dar o trimite în propria poartă, după ce balonul îi trece peste picior. Raldo Fili readuce gruparea locală în joc punctând cu un șut din întoarcere de la 10 metri după o pasă venită de la Alexandru Țigănașu în minutul 26. În minutul 42 Keyta restabilește egalitatea puntând cu un șut din prima de la 12 metri după o pasă a lui Onghenda.

Repriza a doua a început cu ocazii pentru Chindia prin Popa sau Dumitrașcu dar scorul rămâne neschimbat. În minutul 77 Rodriguez centrează din lovitură liberă, Pițian și Braun deviază ușor, iar Chindriș trimite cu capul în poartă și aduce toate cele trei puncte puse în joc.
Partida de la Ploiești se termină cu victoria FC Botoșani cu scorul de 3-2 împotriva Chindiei. În urma acestui rezultat, formația pregătită de Marius Croitoru a făcut un salt de două locuri în clasament urcând pe locul 5!!!