Etapa 20: FC Botoșani 2-1 Gaz Metan Mediaș

Roș-alb-albaștrii au disputat miercuri de la ora 15.00 partida din etapa a 20-a din Liga 1 Casa Pariurilor contra sibienilor de la Gaz Metan Mediaș. Elevii lui Marius Croitoru au câștigat cu scorul de 2-1 prin goolurile lui Mihai Roman și Malcom Edjouma, iar oaspeții marcând prin Yuri.

Înainte de fluierul de start al meciului de la Botoșani, jucătorii Gazului s-au adunat la centrul terenului în semn de protest din cauza restanțelor financiare. Ei au rămas așa și după fluierul de start al arbitrului Lucian Rusandu. Vreme de 37 de secunde, jucătorii Botoșaniului, care au dat dovadă de fair-play, au pasat între ei, în propria jumătate de teren.

Echipele de start:

FC Botoșani: Pap – Braun, Racovițan, Dawa, Dragu – Papa(c), Edjouma – Kage, Ongenda, Tîrcoveanu – Fili;
Rezerve: Contra, Șeroni, Țigănașu, Florescu, Croitoru, Roman, Barbosa Santos, Souza Silva, Lupeta;
Antrenor: Marius Croitoru
Gaz Metan: Vâlceanu – De Moura, Matricardi(c), Yuri, Dobrescu – Alceus, Da Silva Junior – Grădinaru, Lixandru, Trif – Irobiso;
Rezerve: Buzbuchi, Romeo, Horj, Pereira, Gaspar, Steau, Chamed, Morar, Deaconu;
Antrenor: Ilie Poenaru
Elevii lui Marius Croitoru au încercat să controleze jocul și să pună presiune pe adversar dar evoluția lor a fost sub așteptări. Prima ocazie a meciului a aparținut oaspeților după o greșeală comisă de Pap dar Irobiso a șutat pe lângă poartă. Același Irobiso a avut șansa deschiderii scorului în minutul 25 dar Braun a respins de pe linia porții. Cu trei minute înainte de finalul primei reprize, Ongenda a avut și el șansa de a marca dar a șutat slab din marginea careului.

Marius Croitoru îi trimite pe teren pe Jaja, Mateus și Mihai Roman iar FC Botoșani are mai multă forță în atac. În minutul 61, Mihai Roman reușește deschiderea scorului cu un șut spectaculos din marginea careului. Bucuria botoșănenilor a durat 13 minute. Deaconu a centrat de pe stânga, Yuri a scăpat din marcaj și restabilit egalitatea. Botoșănenii au forțat marcarea golului doi iar în minutul 84 au reușit să înscrie încă o dată. Ongenda a centrat de pe dreapta iat Malcolm Edjouma a înscris un gol spectaculos.

Partida s-a încheiat cu scorul de 2-1 iar FC Botoșani acumulează 33 de puncte și urcă pe locul patru.