Etapa 18: FC Botoșani 2-2 Universitatea Craiova

Luni de la ora 20.30 s-a disputat ultima partidă din etapa a 18-a a Ligii 1 Casa Pariurilor. Elevii lui Marius Croitoru au întâlnit formația Univestiatea Craiova, un derby pentru accederea în playoff-ul Ligii 1. Partida s-a teminat la egalitate, scor 2-2, golurile botoșănenilor fiind marcate de Kage și Edjouma, iar pentru olteni marcând Koljič și Gustavo.

Echipele de start:

FC Botoșani: Pap – Braun, Racovițan, Dawa, Țigănașu – Papa, Edjouma – Kage, Ongenda, Petkovski – Fili

Rezerve: M. Contra, Șeroni, Dragu, Florescu, D. Croitoru, Santos, Silva, M. Roman, Sila

Antrenor: Marius Croitoru

 

CSU Craiova: Lazar – Bălașa, Screciu, M. Constantin – Vătăjelu, Căpățînă, Nistor, Bancu – Gustavo, Koljic, Ivan

Rezerve: D. Rusu, Papp, Vlădoiu, Fedele, Cîmpanu, Baiaram, Vînă, Markovic, Al. Crețu

Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Puținii suporteri prezenți pe stadion au încurajat echipa din primul până în ultimul minut, iar jucătorii nu au fost mai prejos și au prestat un fotbal de calitate. Prima ocazia a meciului a fost în minutul 8 când Dan Nistor îi trimite lui Koljic, care trimite mai departe în bara transversală. În minutul 16 Kage trece de Marius Constantin și șutează de la marginea careului, dar Lazar anticipează foarte bine traiectoria balonului. Minutul 31 vine cu deschiderea scorului. Andrei Ivan pătrunde în careu, dar este blocat de Pap, balonul ajunge la Elvir Koljic care înscrie cu un lob superb. Patru minute mai târziu după o cursă frumoasă, Fili îi pasează foarte bine lui Kage în interiorul careului care egalează pe tabela de marcaj. În minutul 37 Bancu este faultat în careu de către Dawa, iar Istvan Kovacs acordă penalty. Aflat în mare formă Edi Pap apără lovitura lui Andrei Ivan. În minutul 42 în urma unei centrări în careu, aflându-se în offside Dawa respinge mingea până la Malcom care duce scorul la 2-1 pentru botoșăneni.

Repriza  a doua începe la fel de spectaculos. În minutul 57 Gustavo preia un balon centrat de Bancu în careu și îl învinge pe Pap cu un șut cu piciorul stâng. În minutul 78 Papa șutează puternic de la distanță, însă Lazar are o intervenție foarte bună și respinge peste transversală. Ultima ocazie a partidei o au oltenii prin Bancu care șutează de la marginea careului cu stângu, dar Pap are o paradă superbă.

Partida se termină cu scorul de 2-2, cele două echipe fiind cu 29 de puncte în clasament, aflându-se în acest moment pe loc de playoff.