Etapa 18: FC Botoșani 1-2 CSM Poli Iași

FC Botoșani și Poli Iași s-au întâlnit într-un nou episod din derby-ul Moldovei. Ieșenii s-au impus încă o dată în fața echipei FC Botoșani și reintră în lupta pentru play-off. Ambele echipe au început prudent meciul și păreau mai preocupate să nu primească gol.

În minutul 5, la prima acțiune ofensivă, FC Botoșani a reușit deschiderea scorului. Lorand Fulop a executat un corner de pe dreapta iar George Miron a marcat cu capul din interiorul careului.
FC Botoșani putea majora scorul în minutul 12. Fabbrini a scăpat pe contraatac, i-a pasat lui Golofca dar acesta ratează preluarea. În minutul 20, Golofca are încă o șansă de gol dar șutează slab din interiorul careului iar Rusu prinde. În minutul 34, Poli Iași egalează. Sin centrează de pe stânga iar Platini este scăpat din marcaj de Dumitraș și marchează cu capul. Cioinac șutează de la 18 metri dar Pap își salvează echipa. Dominarea ieșenilor continuă, Cristea șutează din marginea careului dar mingea trece peste poartă. În prelungirile primei reprize, Poli Iași marchează din nou. Cristea trimite în bară din lovitură liberă, mingea ajunge la Flores care marchează pentru 1-2.

În repriza secundă Liviu Ciobotariu forțează egalarea, îl scoate pe Papa și îl introduce pe Ongenda. În minutul 73, arbitrul Marian Barbu îl iartă pe Patrick Petre de al doilea cartonaș galben.Flores are o mare ocazie de a marca în minutul 89. FC Botoșani nu a fost în stare să se mai apropie de poarta adversă iar Poli Iași se impune din nou pe Municipal.