Etapa 16: Sepsi Sf. Gheorghe 0-2 FC Botoșani

FC Botoșani a învins luni seară în deplasare la Sepsi Sf. Gheorghe cu scorul de 2-0 (1-0) în cadrul etapei a 16-a a Ligii 1 Betano. Golurile botoșănenilor au fost marcate de Laurențiu Buș din penalty în minutul 45+1 și Mihai Bordeianu în minutul 55.

Echipele de start:

Sepsi: Miron – Răduțoiu (86 Mitra), Cr. Dima, R. Damian, Grecu – Petroviki, Burlacu (62 Papsys) – Fulop, Cl. Herea, P. Petre (59 Astafei) – Hadnagy
Rerzerve: Niczuly, Mitra, Fl. Dumbravă, Papsys, Astafei, Veress

FC Botoșani: Cobrea – Ungurușan, A. Burcă, A. Miron, Dumitraș – R. Tincu, Bordeianu – L. Buș (70 Oaidă), Moruțan (82 Serediuc), M. Roman (57 Tîrnovan) – Kuku
Rezerve: Ed. Pap, Târșă, Târnovan, D. Popa, Oaida, Serediuc

FC Botoşani începe bine jocul iar Moruţan are şansa, în minutul 1, de a profita de o eroare a defensivei ardelene. Replica gazdelor vine în minutul 5 dar Cobrea ajunge înaintea lui Patrick Petre şi respinge. Opt minute mai târziu, Claudiu Herea şutează din marginea careului dar trimite mult peste poartă. În minutul 31, Roman centrează de pe dreapta, Kuku loveşte mingea cu genunchiul dar portarul gazdelor se întinde şi respige în corner. Cinci minute mai târziu, Herea şutează din marginea careului dar nici de această dată nu prinde cadrul porţii lui Cobrea. În minutul 45, Petroviki îl calcă pe Roman în careul gazdelor, Găman dictează penalty iar Buş aduce pe FC Botoşani în avantaj.

FC Botoşani începe mai bine partea secundă şi după zece minute îşi majorează avantajul. Bordeianu şutează din marginea careului, Burlacu deviază mingea şi îl lasă fără replică pe portarul formaţiei Sepsi. FC Botoşani rămâne în ofensivă, Kuku marchează dar golul este anulat pentru ofsaid după care Tîrnovan trimite puţin pe lângă poartă după o fază spectaculoasă. În minutul 79, misiunea botoşănenilor devine una mai uşoară. Attila Hadnagy vede al doilea galben pentru o simulare în marginea careului botoşănenilor. Kuku centrează, Oaidă încearcă o execuţie spectaculoasă dar trimite puţin pe lângă poartă. În minutul 82, Bordeianu are o ocazie mare de a marca dar trimite pe lângă poartă. Partida se încheie cu o şansă de gol a lui Victoraş Astafei dar Cobrea se opune iar FC Botoşani se impune şi rămâne pe locul patru în clasament.