Etapa 16: FC Botoșani 2-1 Universitatea Craiova

Liviu Ciobotariu a debutat cu dreptul pe banca tehnică a FC Botoșani, reușind să se impună cu scorul de 2-1 în fața formației CSU Craiova. Diego Fabbrini și Lorand Fulop au marcat cele două goluri ale botoșănenilor.

Începutul meciului a fost unul modest, cu două echipe preocupate mai mult de defensivă. Prima șansă de gol vine în minutul 16, Dimitrov trece ușor de Dumitraș, centrează dar mingea reluată de Koljic este deviată în corner. Patru minute mai târziu, Golofca centrează de pe dreapta, Fulop îi trimite lui Roman dar atacantul împrumutat de la CSU Craiova șutează peste poartă din 6 metri. FC Botoșani reușește deschiderea scorului în minutul 25 prin italianul Diego Fabbrini. Mingea a circulat pe traseul Karaboue – Fulop – Fabbrini, italianul a pătruns în careu și a marcat un eurogol. Publicul a izbucnit din nou, în minutul 35, când probabil s-a văzut una dintre cele mai frumoase faze ale etapei. Mihai Roman trimite o centrare din „rabona”, iar Istvan Fulop, din săritură trimite cu capul în plasă. Minutul 79 le aduce oltenilor golul speranței. Alex Mateiu trimite cu capul în poartă după centrarea lui Bancu.
Finalul de meci a fost unul electrizant, stropii de ploaie s-au transformat în ninsoare. Publicul a tremurat la fazele de atac ale oltenilor, care au luptat până în ultima secundă pentru golul egalizator.

După victoria din etapa a XVI-a FC Botoșani a urcat pe poziția a 8-a în clasament acumulând 19 puncte.