Etapa 16: FC Botoșani 0-2 FCSB

FC Botoșani și FCSB s-au întâlnit sâmbătă seara pe Municipalul botoșănean contând pentru etapa a 16-a a Ligii 1. Elevii lui Marius Croitoru au pierdut cu scorul de 0-2, golurile stelistilor fiind înscrise de Coman și Gnohere.

FC Botoşani: Pap – Haruţ, Chindriş, Miron, Ţigănaşu – Papa, J. Rodriguez – Ashkovski (Andronic ’84), Ongenda (Ofosu ’77), Keyta – Chalkiadakis (Moussa ’58).

Antrenor: Marius Croitoru

FCSB: Bălgrădean – Creţu, Planic, I. Cristea, Panţîru – O. Popescu. D. Nedelcu (Moruţan ’62), Fl. Tănase – Man, Hora (Gnohere ’46), Fl. Coman (Soiledis ’73).

Antrenor: Bogdan Argeş Vintilă.

Botoșani a avut lovitura de deschidere. Primele 20 de minute au fost slabe, niciuna dintre echipe nereușind să se remarce. Prima acțiune importantă a avut loc în minutul 24, când Coman a umilit apărarea botoșăneană, însă Pap a respins. În răspuns, în minutul 27 Ongenda șutează din lovitură liberă, dar Balgradean respinge foarte greu. Coman deschide scorul în minutul 31, după ce a executat superb o lovitură liberă. Nedelcu șutează norocos, după o serie de greșeli ale defensivei noastre, dar mingea ajunge în bară. În minutul 43, Bogdan Vintilă, tehnicianul FCSB-ului este avertizat cu cartonaș galben. Scorul pauzei: 0-1!

În partea secundă, Chindriș a ratat o șansă uriașă, iar câteva minute mai târziu, botoșănenii au cerut henț în careu la Iulian Cristea. Keyta a fost aproape de egalare, dar Cristea a deviat în corner. Roș-albaștrii au rămas fără Planic, din minutul 63, eliminat după un duel cu Ashkovski. Botoșaniul a mai avut o șansă, însă Panțîru a respins de pe linia porții. În minutul 74, Gnohere a făcut 2-0, din pasa lui Tănase și a stabilit scorul final. Miron, n-a mai reușit să schimbe tabela și a ratat ultima șansă a meciului după ce lovitura sa de cap a fost respinsă de Panțîru în minutul 89. Finalul meci nu a adus modificări pe tabelă, astfel că FCSB se impune cu scorul de 2-0.