Etapa 15: FC Botoșani 0-0 Dinamo București

FC Botoșani și Dinamo București s-au întâlnit luni seara de la ora 20:45 în ultima partidă a etapei a 15-a a Ligii 1 Betano. Cele două formații au terminat la egalitate, scor 0-0.

Echipele de start:

FC Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Miron, Burcă, Muşat – Tincu, Bordeianu – Roman (59 Dumitraş), Moruţan, Buş (88 Serediuc) – D. Popa (46 Kuku)

Rezerve: Pap, Plămadă, Kuku, Târnovan, Dumitraş, Oaidă, Serediuc

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Katsikas, S. Filip – Anton, Mahlangu, Nascimento (46 Nascimento) – V. Costache (63 Rivaldo Ferreira), Nemec (73 Bokila), Diogo Ferreira

Rezerve: Brănescu, Mosca, Bokila, Dudea, Corbu, Hanca, Oliva

În fața a peste 4000 de suporteri care au îndurat o ploaie de octombrie lovitura de start a fost dată de marele tenismen Ilie Năstase. Meciul a început cu FC Botoşani în atac. Elevii lui Costel Enache s-au instalat în terenul dinamoviştilor încă din primele minute în timp ce oaspeţii au preferat să se apere şi să joace cartea atacului. În minutul 13, Moruţan şutează de la 30 de metri dar mingea trece puţin pe lângă poartă. În minutul 19, Buş şutează din marginea careului iar Penedo respinge spectaculos. Prima ocazie a dinamoviştilot vine în minutul 34. Salomao Ferreira execută un coner de pe dreapta, Nedelcearu reia cu capul dar mingea trece peste poartă. Fază spectaculoasă în minutul 42. Mingea circulă pe traseul Unguruşan – Moruţan – Buş, acesta din urmă centrează în careul de şase metri dar Popa nu reuşeşte să împingă mingea în poartă. Un minut mai târziu, Romera are şi el şansa golului dar şutează mult peste poartă.

Dinamo începe mai bine repriza secundă iar Hanca este aproape de gol în minutul 52. În minutul 53, Muşat este eliminat după un fault asupra lui Hanca iar arbitrul Horaţiu Feşnic îi arată direct cartonaşul roşu. În minutul 72, Dinamo are o mare ocazie în urma unui contraatac. Rivaldinho şutează, Cobrea respinge până la Nemec dar acesta trimite mult peste poartă. În minutul 75, oaspeţii rămân şi ei cu un om mai puţin. Katsikas vede direct cartonaşul roşu după un fault la Kuku. După această fază botoșănenii prind curaj pe finalul partidei şi încearcă să marcheze golul victoriei dar partida se încheie la egalitate, scor 0-0.

După acest rezultat FC Botoșani urcă pe locul patru în clasament acumulând 25 de puncte. Următoarea partidă pentru elevii lui Costel Enache va fi joi, 26 octombrie, de la ora 18:00 în Cupa Romaniei contra formației CFR Cluj.