Etapa 14 Playout: FC Botoșani 2-1 Pandurii

FC Botoşani şi Pandurii Tg. Jiu s-au întâlnit în această seară, în ultimul meci din acest sezon. Botoșănenii au câștigat cu scorul de 2-1 (0-0) prin golurile lui Golofca și Fulop iar de partea gorjeană marcând Florin Ilie.

Deşi Pandurii era echipa condamnată să câştige pentru a rămâne în Liga I, FC Botoşani a fost echipa care a început în ofensivă partida iar în minutul 4 Burcă a avut şansa deschiderii scorului. În minutul 13, Golofca pătrunde pe stânga, centrează dar Kuku nu reuşeşte să împingă mingea în poartă din şase metri. În minutul 26, Patache şutează de la 35 de metri dar Laurenţiu Popescu prinde. Trei minute mai târziu, Roman trimite pe poartă din lovitură liberă de la 25 de metri dar goalkeeperul gorjean respinge în corner. Prima ocazie a Pandurilor a venit în minutul 43 când Păcurar a reluat puţin pe lângă poarta apărată de Cobrea. Scorul la pauză a fost 0-0.

Repriza secundă începe tot cu FC Botoşani în atac iar în minutul 48 Golofca are o şansă uriaşă de gol dar şutează din şase metri în portarul advers. Pe finalul partidei, în minutul 88 elevii lui Leo au o actiune de contraatac si Golofca il executa pe portarul advers. Trei minute mai târziu Pandurii reușește egalarea prin Florin Ilie, iar în minutul 94 Lorand Fulop aduce victoria botoșănenilor și trimite echipa gorjeană în liga a doua.

FC Botoșani termină sezonul pe locul 4 în clasamentul Play-out-ului și se desparte si de Leo Grozavu după patru ani petrecuți sub culorile roș-alb-albașitri.

Echipele de start:

FC Botoşani: Cobrea – Patache, Burcă, Tincu, Muşat – Vaşvari, Bordeianu (71 Endrik) – Roman, Moruţan (51 L. Fulop), Golofca – Kuku (84 Herghelegiu)

  • Rezerve: Avram, Plămadă, Cârstocea, Herghelegiu, Endrick, Juncanaru, L. Fulop

Pandurii: L. Popescu – Negoiţă, Ene (85 F. Ilie), Da Silva, Buşu – Cioina, Zaina – Fiţulescu, Păcurar, Hlistei (62 Yasin) – Negruţ (80 Pîcălabu)

  • Rezerve: Stanca, I. Ilie, Stana, Hamed, Pîrcălabu, Dodoi

Arbitri: Istvan Kovacs (Satu Mare) – Octav Şove (Bihor), Marius Marchidanu (Brăila)

  • Observatori: Cătălin Popa (Vaslui), Cristian Nica (Prahova)