Etapa 14 Play-out: FC Botoșani 2-0 Gaz Metan Mediaș

FC Botoșani și Gaz Metan Mediaș s-au întâlnit în ultima etapa a campionatului pe Municipalul botoșănean. În fața a aproximativ 1000 de spectatori, elevii lui Costel Enache au învins cu scorul de 2-0 prin golurile căpitanului Mihai Roman și atacantului Lorand Fulop.

FC Botoșani: Brînză – Miron, Burcă, Plămadă – Piftor, Oaidă, Rodriguez, Acsinte – Roman, Fulop, Chitoșcă

Rezerve: Pap, Tincu, Ungurușan, Mușat, Golubovic, Golofca

Gaz Metan: Pleșca – Crețu, M. Constantin, Sîrghi, Bușu – L. Cristea, Rosado – Chamed, Olaru, R. Romeo – Rondon

Rezerve: Greab, Pîrvulescu, Fytanidis, Buziuc, Viegas, Tîrcoveanu, Popovici

Arbitri: Horia Mladinovici (București) – Ovidiu Arușoaie, Adrian Vornicu

Observatori: Romulus Chihaia, Ionică Onicaș

Meciul a început cât se poate de prost pentru roș-alb-albaștri. În minutul 4, Plămadă a faultat în careu, iar centralul Gabriel Mladinovici a acordat penalty. Olaru a executat în dreapta portarului, iar tânărul Ianos Brînză, titularizat în premieră pentru botoșăneni, a apărat. Chiar dacă a fost un meci fără miză jucătorii celor două echipe nu s-au menajat. În minutul 30 Mihai Roman se distrează cu fundașii medieșeni dar nu-l poate învinge pe Pleșca. Patru minute mai târziu același Roman trimite mingea în transversala porții din lovitură liberă de la 30 metri. La pauză echipele intră la vestiare cu scorul de 0-0.

Repriza a doua începe bine pentru botoșăneni când Mihai Roman deschide scorul după o pasă a lui Chitoșcă în minutul 56. Șase minute mai târziu Mihai Roman se află la originea golului doi când a centrat în fața porții iar Lorand Fulop a majorat scorul cu o lovitură de cap din șase metri. Partida se încheie cu victoria botoșănenilor și termină sezonul pe locul doi în Play-out cu 40 de puncte.