Etapa 14: FC Botoșani 0-2 Farul Constanța

Vineri de la ora 20.30, FC Botoșani a deschis etapa a 14-a pe Municipalul botoșănean în compania formației Farul Constanța. Elevii lui Marius Croitoru au fost învinși cu scorul de 2-0 prin golurile lui Damien Dussaut din minutul 24 și Adrian Petre din minutul 88 din penalty.

Echipele de start:

FC BOTOȘANI: E. Pap – Braun, Dawa, Racovițan, Țigănașu – Tîrcoveanu, Edjouma, E. Papa – Fili, Lupeta, Santos
REZERVE: Contra, Șeroni, D. Croitoru, Florescu, Petkovski, M. Roman, Sila, Souza, Dragu
ANTRENOR: Marius Croitoru

FARUL: Aioani – Dussaut, Larie, Mladen, De Nooijer – Pires, Artean, Grameni – Chițu, Jefte, Ciobanu
REZERVE: Brănescu, Buta, Ganea, Ad. Petre, Ely Fernandes, Radaslavescu, N. Popescu, Georgescu, Pitu
ANTRENOR: Gheorghe Hagi

Primele 15 minute ale meciului au fost sub așteptări. FC Botoșani a avut posesia dar nu și-a creat ocazii la poarta lui Aioani în timp ce Farul a jucat prudent. Tîrcoveanu șutează slab din marginea careului iar Aioani nu are nicio problemă.

Farul echilibrează jocul iar în minutul 23 deschidere scorul. Francezul Damien Dussaut a șutat de la peste 30 de metri și l-a învins pe Edi Pap. Echipa lui Gică Hagi nu face pasul înapoi și are șansa de a marca golul doi. În minutul 40, Croitoru îi înlocuiește pe Enriko Papa și Lupeta cu Florescu și Sila dar Farul este aproape de a marca. Același Dussaut șutează din marginea careului dar mingea trece puțin peste poarta lui Pap. Prima ocazie a botoșănenilor vine în minutul 45+1, brazilianul Mateus Santos șutează din interiorul careului dar mingea lovește bara.

FC Botoșani începe în atac repriza secundă dar Farul echilibrează repede jocul și nu permite echipei antrenate de Marius Croitoru să se apropie de poarta lui Aioani. Croitoru face încă două schimbări și îi trimite pe teren pe Mihai Roman și Jaja Silva în locul lui Tîrcoveanu și Fili. În minutul 63, Sila are șansa egalării, șutează din interiorul careului dar Aioani respinge cu piciorul. Șapte minute mai târziu, Jaja Silva cade în careu dar arbitrul Istvan Kovacs nu dictează penalty. Mateus Santos șutează de la 20 de metri dar mingea lovește din nou bara. Același Mateus Santos scapă spre poartă, este faultat de De Nooijer dar arbitrul Istvan Kovacs lasă jocul să continue. FC Botoșani încearcă să obțină măcar un punct dar echipa lui Hagi se apără bine iar în minutul 87 Istvan Kovacs dictează penalty pentru Farul. De această dată, arbitrul din Carei a văzut faultul făcut de Malcolm la Adi Petre. Același Adi Petre marchează de la punctul cu var iar Farul Constanța pleacă de la Botoșani cu toate cele trei puncte.

FC Botoșani a ajuns la cinci meciuri consecutive fără victorie iar în ultima etapă a turului va juca în deplasare la Pitești.