Etapa 13: CSM Poli Iași 0-3 FC Botoșani

FC Botoșani a învins la scor de neprezentare pe Poli Iași, într-un meci jucat pe Municipal și în care echipa lui Teja a fost gazdă.

Echipa de start:

Pap – Hăruț (72 Mendoza), Miron, Chindriș, Țigănașu – Papa, Rodriguez, Cascini – Ofosu, Roman (79 Florescu), Keyta (72 Ashkovski).

Rezerve: Hankic, Mendoza, Florescu, Ongenda, Cîmpanu, Chalkiadakis, Ashkovski

FC Botoșani a dominat startul partidei și în minutul 13 Mihai Roman a avut prima șansă de gol dar a fost blocat de Târnovanu. Două minute mai târziu, argentinianul Cascini șutează din marginea careului dar goalkeeperul ieșean prinde fără probleme. Roman are încă o șansă de gol în minutul 28 dar mingea este deviată în corner.

Repriza secundă a început cu o mare ocazie a lui Mihai Roman care a rămas singur cu portarul advers dar ratat. Replica Iașiului vine imediat, Andrei Radu șutează la colțul scurt dar Pap scoate cu piciorul. Papa șutează de la 20 de metri dar portarul ieșean respinge în corner. În minutul 53, Roman majorează scorul după o fază spectaculoasă făcută de Keita. FC Botoșani rămâne în ofensivă iar în minutul 68 Ofosu scapă spre poartă și marchează pentru 3-0. Ieșenii sunt resemnați și așteaptă finalul meciului în timp ce botoșănenii nu mai forțează. Rodriguez șutează de la 25 de metri, mingea este deviată iar Târnovanu scoate de sub bară. Partida s-a încheiat cu victoria botoșănenilor care acumulează 19 puncte și sunt la egalitate cu Astra.