Etapa 13: CS Mioveni 1-1 FC Botoșani

Sâmbătă de la ora 17.30 elevii lui Marius Croitoru au întâlnit formația CS Mioveni în cadrul etapei a 13-a din Liga 1. Partida s-a terminat cu scorul de 1-1, gazdele deschizând scorul în minutul 60 pri Garutti, iar botoșănenii egalând în minutul 90 prin Racovițan.

Echipele de start:

  • CS Mioveni: Ducan – Garutti, Scarlatache, Balaur – Oancea, Panait, Dumitriu, Şerbănica – Sanoh, Rusu, Blănaru
  • Rezerve:  Popescu, Burnea, Cristea, Iacob, Cierpka, Rădescu, Toma, Coşereanu, Massaro
  • FC Botoşani:  Pap – Braun, Răcoviţan, Tchakonte, Şeroni – Tircoveanu, Edjouma, Ongenda – Santos, Sila, Kage
  • Rezerve: Contra, Patache, Dragu, Croitoru, Florescu, Silva, Fili, Petkovski, Lupeta

Cu Marius Croitoru suspendat și fără Enriko Papa, Alex Țigănașu și Mihai Roman, jocul botoșănenilor nu a strălucit în prima repriză a meciului de la Mioveni. Sila a avut prima șansă de gol a partidei, în minutul 3. Și-a depășit ușor un adversar, a șutat din marginea careului dar mingea a trecut peste poartă. Kage se accidentează iar în minutul 20 este înlocuit de brazilianul Silva. Gazdele ies la joc, Blănaru șutează de la 20 de metri, mingea este deviată și trece peste poarta Pap. Bogdan Rusu șutează din interiorul careului dar portarul botoșănean prinde. Sanoh își încearcă  și el șutul dar mingea trece mult peste poartă. Gazdele puteau deschide scorul în minutul 38, în urma unui contraatac, dar Edy Pap a ajuns înaintea lui Sanoh și a prins mingea. În prelungirile primei reprize, Ongenda execută foarte bine o lovitură liberă de la aproape 30 de metri dar portarul gazdelor respinge spectaculos de sub bară.

 

La pauză, Ongenda a rămas la vestiare iar în locul lui a intrat Petkovski. Botoșănenii încep în atac partea secundă dar prima mare ocazie le aparține gazdelor. Blănaru îi depășește ușor pe fundașii botoșăneni, șutează pe poartă dar Pap respinge în corner. În minutul 59, CS Mioveni deschide scorul în urma unui corner, prin Garutti. FC Botoșani a încercat să egaleze dar cu Lupeta, Sila și Silva în atac părea imposibil în fața unei defensive bine organizată. În minutul 84, CS Mioveni a fost aproape de golul doi. Același Garutti a reluat cu capul dar mingea a lovit bara porții lui Pap. Două minute mai târziu, Mateus șutează din marginea careului, mingea este deviată de Scarlatache și lovește bara. În minutul 88, Tîrcoveanu cade în careu iar Ovidiu Hațegan dictează penalty. Sila șutează de la punctul cu var, dar portarul respinge, mingea ajunge tot la Sila, care e faultat de Burnea, dar arbitrul nu mai acordă alt penalty. În minutul 90 Braun a centrat de pe dreapta iar Racovițan a marcat cu capul golul egalizator. În minutul 90+4, CS Mioveni a avut șansa de a obține victoria. Andrei Cristea a executat foarte bine o lovitură liberă dar mingea a lovit bara iar partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.