Etapa 12 Playout: FC Botoșani 0-1 CSM Poli Iași

Etapa a 12-a a Play-out-ului Ligii 1 la fotbal a fost încheiată de partida dintre FC Botoșani și ACS Poli Iași. Pe o vreme mohorâtă și în fața a aproximativ 1500 suporteri elevii lui Leo Grozavu au fost învinși cu scorul de 0-1 prin golul marcat de Andrei Cristea din minutul 55 cu un șut puternic din interiorul careului.

Botoşănenii au pus stăpânire pe mijlocul terenului încă din primul minut dar ieşenii sunt cei care îşi trec în cont primul şut pe poartă prin Frăsinescu, în minutul 5. Botoşănenii au prima ocazie în minutul 11. Muşat are şansa golului dar şutează în portarul oaspeţilor din şapte metri. Spiritele se încing în minutul 16 când Ştefănescu face un faul de cartonaş galben dar arbitrul Robert Dumitru îl avertizează doar verbal. Patru minute mai târziu, Cârstocea şutează de la 30 de metri dar Grahovac prinde în doi timpi. Roman execută foarte bine o lovitură liberă de la 20 de metri dar portarul ieşean scoate de lângă bară. Vaşvari execută și el în forţă o lovitură liberă de la 30 de metri dar mingea trece peste poartă și la vestiare se intră cu scorul de 0-0.

Repriza secundă începe tot cu FC Botoşani în ofensivă iar în minutul 46 Cârstocea şutează peste poartă. Roman şutează din marginea careului dar Grahovac prinde. În minutul 55, ieşenii deschid scorul. Cristea este scăpat din marcaj şi îl execută pe Cobrea cu un şut în forţă. Cristea are şansa să facă dubla dar ratează dintr-o poziţie singur cu portarul. În minutul 76, Roman execută o lovitură liberă de la 20 de metri dar mingea trece puţin pe lângă poartă. Botoșănenii nu mai pot egala și meciul se termină cu victoria ieșenilor care-și consolidează primul loc în clasamentul Playout-ului.

FC Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Miron, Tincu, Muşat – Vaşvari (73 Moruţan), Cârstocea (61 Kuku), Cucu – Roman, Golofca, L. Buş (34 L. Fulop)

  • Rezerve: Avram, Moruţan, Kuku, Patache, Herghelegiu, Bordeianu, L. Fulop

Poli Iaşi: Grahovac – Voicu, Ciucă, Frăsinescu, Ţigănaşu – Răuţă, Mitic – Bole, Cristea, Ştefănescu (75 Panţîru) – Golubovic (67 Sato)

  • Rezerve: Caparco, Pantîru, Mihălache, Ciucur, Sato, Bosoi, V. Gheorghe

Arbitri: Robert Dumitru (Covasna) – Stelian Slabu (Braşov), Marius Badea (Vâlcea)

  • Observatori: Valer Şulea (Braşov), Liviu Ciubotariu (Galaţi)