Etapa 11: AFC Hermannstadt 0-1 FC Botoșani

foto: Facebook AFC Hermannstadt

FC Botoșani a învins în deplasare pe Hermannstadt, într-un meci jucat pe stadionul Transil din Tg. Mureș. Singurul gol al meciului a fost marcat de albanezul Enriko Papa.

Echipe de start:
FC Hermannstadt: Cristiano – Bușu, O. Viera, Luchin, Opruț – Romario, Taira – Petrescu, Yazalde, Caiado – Sîntean
FC Botoşani: Pap – Patache, Haruț, Chindriș, Țigănașu – Rodriguez, Papa – M. Roman, Ongenda, Askovski – Moussa

Prima repriză a fost una modestă, cu puține ocazii de gol la cele două porți. FC Botoșani a început în atac și după 3 minute putea deschide scorul dar Ongenda a trimis puțin pe lângă bară din lovitură liberă. Replica echipei lui Costel Enache vine în minutul 14 când David Caiado trimite în bară. Jocul devine unul anost iar până la pauză cele două formații nu au mai avut mari realizări.

În debutul reprizei secunde, FC Botoșani reușește deschiderea scorului prin albanezul Enriko Papa. După primirea golului, sibienii au ieșit mai mult la joc și au avut o șansă de a egala. În minutul 77, Joalisson șutează pe poartă dar Pap are o intervenție spectaculoasă și își salvează echipa. În prelungiri, Moussa a avut o șansă mare de gol dar a ratat preluarea în mijlocul careului.
n urma victoriei de la Tg. Mureș cu FC Hermannstadt, FC Botoșani a acumulat 15 puncte și a profitat de înfrângerea pe care Astra asuferit-o în fața nou-promovatei Chindia Târgoviște, urcând pe locul 6, loc de play-off în Liga 1.