Etapa 10 Playoff: FC Botoșani 4-1 Gaz Metan Mediaș

FC Botoșani încheie cu o victorie sezonul 2019/2020, scor 4-1, pe teren propriu împotriva echipei Gaz Metan Mediaș. Golurile roș-alb-albaștrilor au fost marcate de Ofosu (1`), Keyta (23`), Florescu (25`) și Mihai Roman (87`), iar de partea ardelenilor Roberto Romeo (27`).

Echipele de start:
FC Botoșani: E. Pap- D. Haruţ, A. Chindriş, A. Şeroni, A. Țigănașu- G. Cimpanu, J. Rodriguez- H. Keyta, E. Florescu, R. Ofosu- M. Dugandžić

Rezerve: Hankic, Patache, Holzmann, Carlone, Croitoru, Caia, Hristovski, Fili, Roman.

Gaz Metan Mediaș: A.Popa- M. Butean, I. Larie, T. Juel-Nielsen, M. Velisar- N. Chamed, M. Diakota- R. Romeo, S. Ciocan, R. Trif- N. Dumitru

Rezerve: Pleşca, Avram, Dogaru, Nicula

Elevii lui Marius Croitoru au început în forță partida iar în secunda 40 cu o combinație frumoasă între Keyta și Dugandzic, Ionuț Larie deviază un balon care ajunge la Ofosu și deschide scorul cu un șut plasat din interiorul careului. În minutul 23 portarul ardelean Popa degajează mingea direct la Keyta care trece de Nielsen și face 2-0. Două minute mai târziu Rodriguez execută scurt o lovitură liberă, iar Florescu trage de la distanță și tânărul Popa scapă mingea în poartă. Gaz Metan reduce din handicap. Romeo înscrie pentru echipa lui Duşan Uhrin în minutul 27 stabilind scorul la pauză, 3-1.

Repriza a doua începe cu o ocazie mare pentru botoșăneni. Keyta îl păcălește pe Larie în careu și întoarce pentru Cîmpanu, care trage în Dugandzic. Urmează alte trei ocazii pentru botoșăneni dar Dugandzic, Șeroni și Cîmpanu nu reușesc să bage mingea în plasa porții. În minutul 69 Ofosu e lansat perfect pe dreapta și rămâne singur cu portarul Popa, dar puștiul se revanșează și are o paradă excelentă. Intrat în teren în minutul 67, Mihai Roman stabilește scorul final, 4-1, cu un șut din afara careului în minutul 87.
FC Botoșani a acumulat 32 de puncte după victoria cu Gaz Metan și a urcat pe locul 4 în clasament depășind pe FCSB, bucureștenii mai având de jucat cu Astra Giurgiu.