Etapa 10 Play-out: ASA Târgu Mureș 0-2 FC Botoșani

FC Botoşani a obţinut prima victorie din această ediţie a play-out-ului pe teren advers, scor 2-0, cu ASA Târgu Mureş. Jucătorii antrenaţi de Leo Grozavu au pus astfel capăt seriei de cinci meciuri consecutive fără victorie.

După 25 de minute anoste, fără faze de poartă, Cătălin Golofca a avut şansa deschiderii scorului, însă a ratat incredibil din doar doi metri, nereuşind să fructifice centrarea perfectă trimisă de Benjamin Kuku. Ocazia a anunţat deschiderea scorului, care s-a produs două minute mai târziu. În minutul 27 Mihai Bordeianu l-a lansat excelent pe Cătălin Golofca, care scăpat de la limita off-side-ului, i-a pasat în careu lui Mihai Roman, acesta îndeplinind o simplă formalitate, deschizând scorul cu un şut din şase metri. Acelaşi Roman a reuşit dubla în minutul 38, executându-l cu un şut din zece metri pe Eduard Pap, după ce l-a depăşit extrem de uşor pe Tudose. 2-0 avea să fie şi scorul cu care cele două echipe au intrat la cabine.

Actul secund a fost dominat copios de elevii lui Leo Grozavu care s-au întrecut în ratări monumentale, lipsa preciziei la finalizare şi intervenţiile salvatoare ale lui Pap limitând proporţiile scorului. Astfel, rezultatul final a fost cel stabilit încă din minutul 38 de Mihai Roman.

Graţie victoriei obţinute aseară la Târgu Mureş, FC Botoşani a urcat pe locul trei în clasament, apropiindu-se la cinci punte de CSM Poli Iaşi şi la patru de Gaz Metan Mediaş, formaţii care sunt clasate pe primele două locuri ale play-out-ului.

Următorul joc al FC Botoşani în play-out-ul Ligii I va avea loc tot în deplasare, duminică, la Voluntari de la ora 13.00.