Etapa 10: Juventus București 0-2 FC Botoșani

FC Botoșani a reușit a treia victorie din deplasare în acest sezon, scor 0-2, cu Juventus București, echipă care nu a reușit nici o victorie în primele zece etape ale Ligii 1 Betano. Formația botoșăneană a marcat prin Laurențiu Buș în minutul 30 și Mihai Roman în minutul 77.

Echipele de start:

JUVENTUS BUCUREŞTI: Stoian – Călinţaru, Wallace, Benga, Fl. Ştefan – M. Mihăescu – Al. Zaharia (73 Stoenac), Bărbulescu (61 Ţîră), Băjenaru, Dzalamidze (46 C. Petre) – Măzărache

Rezerve: Drăghia – Ţîră, Morariu, C. Petre, Carabela, Beţa, Stoenac

FC BOTOŞANI: Cobrea – Unguruşan, Burcă, Miron, Muşat – Bordeianu (68 Rodriguez), Tincu – Roman, Moruţan, Buş (85 Chitoşcă) – D. Popa (53 Serediuc)

Rezerve: Pap – Ciaccheri, Dumitraş, Rodriguez, Chitoşcă, Oiadă, Serediuc

 

Fără a face o partidă spectaculoasă FC Botoșani are primele ocazii în minutele 6 și 12 prin  Roman şi Moruţan care au avut două oportunităţi de a deschide scorul dar nu au nimerit poarta bucureșteană. . În minutul 30, botoşănenii au reuşit deschiderea scorului. Unguruşan a centrat, Buş a scăpat din marcaj şi a marcat cu capul ca la antrenament stabilind scorul la pauză.

Repriza a doua este controlată tot de formația lui Costel Enache dar primele ocazii o au cei la de Juventus prin Măzărache. În minutul 75, Roman şi Moruţan scapă pe contraatac, acesta din urmă rămâne singur cu portarul dar ratează incredibil. Două minute mai târziu Mihai Roman a marcat pentru 0-2 după o acţiune extradordinară a lui Moruţan care a scos din joc doi jucători cu un dribling. Jucătorii formaţiei Juventus au ieşit la joc abia după ce au primit golul doi iar în minutul 87 Măzărache şi Ţîră au trimis în bară în aceeași fază.

După victoria din etapa a 10-a FC Botoșani urcă pe locul doi în clasament  cu 19 puncte, iar miercuri va întâlni pe teren propriu de la ora 18:30 formația CSM Poli Iași.