Etapa 10: FC Voluntari 1-1 FC Botoșani

FC Botoșani s-a deplasat pentru a doua oară în această săptămână la Voluntari. După eliminarea din Cupa României, elevii lui Costel Enache erau hotărâți să-i învingă pe ilfoveni și să întrerupă seria de rezultate negative.

Echipele de start:

FC Voluntari: Vâtcă – Ricardinho, Zgrablic, Balaur, Bucurică – Laidouni, Răuță – G. Deac, Belahmeur, I. Gheorghe – Malfleury. Antrenor: Dinu Tudoran

Rezerve: Petrariu – Hodorogea, V. Mihalcea, Sesar, A. Tudorie, Ciucur, E. Călin

FC Botoșani: E. Pap – Patache, A. Burcă, A. Miron, Chitoșcă – Chindriș – Golofca, Oaidă, J. Rodriguez, Fabbrini – M. Roman. Antrenor: Costel Enache

Rezerve: Fraisl – Karaboue, Ongenda, A. Dumitraș, E. Papa, Piftor, Florescu
Arbitri: Sebastian Colțescu (Craiova) – Valentin Avram, Marian Ghinguleac (ambii din București)

Aflate în mare criză de puncte, cele două echipe nu au riscat, preferând să țină mingea cât mai departe de propria poartă. În minutul 12, Patache centrează de pe dreapta dar mingea cade pe bară după care Chitoșcă șutează pe lângă poartă din interiorul careului.

În mitul 34, Miron și Burcă îl împiedică pe Deac să reia spre poarta lui Pap iar arbitrul Sebastian Colțescu dictează penalty. Laidouni execută și marchează iar din minutul 36 gazdele conduceau cu 1-0. Trei minute mai târziu, Malfleury șutează din marginea careului dar mingea trece puțin pe lângă poartă. Prima repriză s-a încheiat cu un șut de la 20 de metri a lui Belahmeur și o reluare pe spate a lui E. Papa dar scorul a rămas nemodificat.

În debutul reprizei secunde, Malfleury, atacantul celor de la Voluntari îl calcă pe Miron, primește al doilea cartonaș galben și este eliminat. Enache îl scoate pe Chindriș și îl introduce pe Ongenda pentru a forța egalarea. În minutul 61, Rodriguez centrează la colțul lung dar Golofca nu reușește să împingă mingea în poartă, fiind împiedicat de portarul gazdelor.
FC Voluntari a fost aproape de golul doi în minutul 72 dar Eduard Pap își salvează echipa la șutul lui Laidouni. Rodriguez șutează de la distanță dar Vâtcă respinge după care Chitoșcă reușește egalarea. E. Papa i-a pasat lui Golofca iar jucătorul de bandă al Botoșaniului a împins mingea în poartă.
Pe final, FC Botoșani a încercat marcarea golului doi dar Roman nu reușește să-l învingă pe Vâtcă iar partida se încheie la egalitate, scor 1-1.