EDITORIAL | Un egal cat o victorie

Pe o ploaie mocanesca, la temperatura de toamna tarzie, elevii lui Costel Enache au reusit ieri seara sa obtina un punct din intalnirea cu Dinamo Bucuresti. Desi unii ar putea spune ca s-au pierdut doua puncte, pentru FC Botosani egalul reprezinta un punct castigat. Dinamo nu este o echipa care sa se gandeasca la play-out si toate meciurile le trateaza intr-o maniera care sa asigure prezenta in primele 6 echipe la finele campionatului. Au atacat, au dominat pentru o buna bucata de timp si au avut si superioritate numerica pentru mai bine de 20 de minute. Cu toate acestea, botosanenii au jucat de la egal la egal cu mult mai titrata formatie bucuresteana si chiar si-au creat si cateva ocazii de a modifica tabela, care a inghetat insa la 0 – 0.

Impinsi de la spate de aproape 4000 de spectatori, jucatorii FC Botosani au aratat ca merita un loc in playoff, iar meciurile de pe Municipal ar trebui difuzate la ore de maxima audienta. Si toate acestea pentru suporterii care cu greu au rezistat tentatiei de a vedea meciul in fata televizoarelor, la adapost de ploaie si au fost prezenti in tribune. Lor le multumim in primul rand pentru acest egal si pentru ei elevii lui Costel Enache se antreneaza zi de zi pentru a le oferi un spectacol sportiv care sa se ridice la nivelul entuziasmului si daruirii suporterului botosanean.

Cu asemenea spectatori niciun adversar nu se poate considera favorit in meciurile oficiale disputate la Botosani si de asemenea sustinere vom avea nevoie si joi, cand FC Botosani debuteaza in acest an competitional in Cupa Romaniei. De aceasta data, primim vizita uneia dintre candidatele la titlu si cu siguranta cele doua egaluri inregistrate in meciurile de campionat contra CFR Cluj, nu au fost digerate usor de formatia din Gruia. Cupa Romaniei este totusi competitia surprizelor si acesti spectatorii botosaneni merita o supriza frumoasa.