Editorial | Magia nu a disparut!

FC Botosani a pierdut in acest an sansa de a evolua in Playoff. Pentru elevii lui Costel Enache incepe un nou campionat alaturi de formatiile care au ca obiectiv evitarea retrogradarii.

“Un campionat ratat”. Aceasta este opinia suporterilor botosaneni care nu contenesc sa critice jucatorii, antrenorii si conducerea clubului pentru politica transferurilor.

Este frustrant ca nu s-a reusit accederea in playoff, mai ales ca pe aproape intreaga derulare a campionatului regular, formatia botosaneana s-a situat pe pozitie de playoff si pe final nu a gasit luciditatea de a obtine inca un punct. Este frustrant ca jucatorii care au fost transferati nu au randamentul asteptat. Este frustrant ca jucatorii care au parasit formatia locala evolueaza cum nu au facut-o niciodata pentru FC Botosani. Este frustrant, dar la inceputul campionatului nimeni nu vorbea de playoff ci doar de evitarea retrogradarii. Nimeni nu vorbea de Cupa Romaniei si inca suntem in carti.

“Suntem in Liga I pe pozitia a VII-a, jucam miercuri pentru un loc in semifinalele Cupei Romaniei contra formatiei pe care indirect am calificat-o in Playoff. Este momentul revansei!”. Aceasta este gandirea pe care suporterii botosaneni ne-ar bucura sa o aiba si sa o exteriorizeze din tribunele Stadionului Municipal.

Jucam pe gheata la minus multe grade Celsius, ne antrenam ca pentru meciuri de handbal, in sala, calatorim zeci de ore cu autocarul pentru meciurile din deplasare. Nimeni nu trebuie sa fie apostrofat din acest club, de care majoritatea echipelor au ajuns sa se teama.

Cu bune, cu rele sunt ai nostri si numai impreuna putem depasi acest moment de criza. Impreuna putem trece de CSMS Iasi in Cupa Romaniei si putem salva un an competitional care pentru unii pare ratat.
Inca este loc de scenarii, de calcule privind clasamentul provizoriu, de visul vis-à-vis de Cupele Europene.